דונאטסים ורודים וטבעוניים | השף הלבן

דונאטס טבעוניים עם זיגוג ורוד

יפים כמו שהם טעימים – דונאטס מעולים שמכינים בזריזות יחסית (ללא שמרים)

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
דונאטס טבעוניים עם זיגוג ורוד
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל20:
  • 2 כפות שמן קוקוס או אחר
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 מעדן סויה בטעם וניל "סויה תנובה"
  • 1 כף חומץ
  • גרידת קליפת לימון מ 1 לימון
  • 180 מ"ל בירה לבנה (קרה או בטמפ החדר)
  • 2/3 3 כוסות קמח תופח
  • 1/2 כפית מלח
  • שמן לטיגון עמוק
לזיגוג :
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 3 יחידות פטל קפוא "סנפרוסט" או טיפת צבע מאכל אדום
  • 2 כפות מים או לפי הצורך
הוראות הכנה:
  • 01.

     

  • 02.

    טורפים שמן, סוכר, מעדן וניל, חומץ קליפת לימון ובירה. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים לבצק חלק וקצת דביק.

  • 03.

    מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים (אפשר בידיים) לעלה בעובי  1-

  • 04.

    5ס"מ (הדונאטס תופחים מאוד בטיגון). קורצים עיגול גדול בקוטר 7-8 ס"מ ובתוכו עיגול קטן בקוטר 2 ס"מ (או למיני דונאטס עיגול בקוטר 5 ס"מ ובתוכו עיגול בקוטר 1 ס"מ). מניחים לדונאטס בזמן שהשמן מתחמם.

  • 05.

    מטגנים בשמן עמוק לא רותח משני הצדדים כדקה וחצי מכל צד עד שמשחים (אם זה משחים מיד כנראה שהשמן חם מידי ומורידים להבה). בודקים אחד שהוא עשוי גם בפנים. מניחים על נייר סופג.

  • 06.

    טורפים בקערית את מרכיבי הזיגוג לרוטב סמיך וחלק ומזלפים על הדונאטס.

הכנת? כאן מדרגים
(0)