ארטיק שוקולד קוקוס טבעוני
לא תאמינו באיזו קלות תוכלו להכין בבית ארטיקים טבעוניים מפנקים בטעם שוקולד וקוקוס! הנה המתכון שאתם חייבים לנסות
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: נועה קנריק
המרכיבים ל8:
ארטיק:
- 250 גרם (2 גביעים) מעדן סויה בטעם טבעי "תנובה"
- 120 מ"ל (1/2 כוס) משקה קוקוס-שקדים "תנובה"
- 80 גרם (1/2 כוס) אגוזי קשיו, מושרים כ-15 דקות במים רותחים ומסוננים
- 3-4 כפות סירופ מייפל טבעי (אופציה - לפי הטעם)
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
ציפוי וקישוט:
- 250 גרם שוקולד מריר
- חמאת בוטנים מומסת
- שברי בוטנים
- פיסטוק, קצוץ
גודל תבנית: 8 תבניות ארטיקים אישיות
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת בלנדר את כל מרכיבי הארטיק וטוחנים לתערובת אחידה וחלקה.
-
02.
יוצקים את התערובת לתבנית ארטיקים, נועצים מקלון עץ ומקפיאים למשך 3 שעות לפחות, או עד שהארטיקים יציבים לגמרי.
-
03.
מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים את השמן ומערבבים. מעבירים לכלי צר וגבוה.
-
04.
מחלצים את הארטיקים מהתבנית, טובלים בשוקולד עד לציפוי המלא ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
05.
מחזירים למקפיא ל-10 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מקשטים את הארטיקים בזילופי שוקולד וחמאת בוטנים, מפזרים בוטנים ופיסטוק ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים