מתכון מרק קארי דלעת ובשר עם חלב קוקוס בתיבול אסייתי | השף הלבן

מרק קארי דלעת ובשר עם חלב קוקוס בתיבול אסייתי

מרק עשיר בטעמים עם תיבול אסייתי

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מרק קארי דלעת ובשר עם חלב קוקוס בתיבול אסייתי
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
  • 2 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי אחר
  • 1/2 ק"ג כתף בקר או כבש "אדום אדום" חתוך לקוביות בגודל 2 סמ"ר
  • 6 בצל ירוק - החלק הלבן קצוץ
  • 1 פלפלון צילי קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית פריקה מעושנת או עוד כפית פפריקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית סוכר חום
  • 4 כוסות מים
  • 1 ק"ג דלורית (משקל לפני קילוף) קלופה חתוכה לקוביות של 1-2 ס"מ
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 6 בצל ירוק - החלק הירוק קצוץ
  • 1/3 כוס כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים בסיר את השמן ומטגנים את קוביות הבשר כ 3-4 דקות. מצרפים לסיר את החלק הלבן של הבצל, צ'ילי, שום, ג'ינג'ר ומטגנים כדקה עד שעולה ריח השום. מוסיפים תבלינים וסוכר ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים מים, מכסים, מביאים לסף רתיחה ומבשלים כ שעה וחצי עד ריכוך.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מוסיפים דלעת, חלב קוקוס וחמאת בוטנים ומבשלים כ 30 דקות עד שהדלעת רכה. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים בצל ירוק וכוסברה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)