מתכון מרק עדשים ואורז | השף הלבן

מרק עדשים ואורז

ידעתם ששילוב של עדשים ואורז (קטניות ודגנים) מספק לגוף חלבון מלא? מרק סמיך, מחמם ומזין, שאפשר להכין בגרסה פרווה או בגרסה בשרית.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מרק עדשים ואורז
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל6:
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 בצלים בינוניים קצוצים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 גזר בינוני מגורר דק
  • 1 גבעול סלרי קצוץ דק
  • 6 כוסות ציר/מרק צח (פרווה או בשרי)
  • 3 כפות חומץ יין אדום או חומץ בלסמי
  • מקל קינמון
  • ¾ כפית כמון טחון
  • ½ כפית סוכר
  • 400 גרם (חצי שקית) עדשים מוקפאות "סנפרוסט"
  • 3 כפות אורז
  • מלח ופלפל
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוציאים לקערה חצי מכמות הבצל המטוגן. מוסיפים לסיר שום, גזר וסלרי, ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים מרק, חומץ, קינמון, כמון וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מוסיפים לסיר עדשים ואורז ומביאים שוב לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות. בוחשים פנימה את הבצל המטוגן השמור, טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים חם.הערה: ככל שהמרק מתבשל זמן רב יותר הוא הופך סמיך יותר. אם המרק סמיך מדי לטעמכם, אפשר לדלל אותו בכוס נוספת של מרק צח.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)