מרק ברוקולי וכרובית עם קולאז' צ'דר - מתכון מושלם | השף הלבן

מרק כרובית, כרישה וברוקולי עם קרוטונים וקולאז’ צ’דר

מרק מיוחד המשלב ירקות וגבינת צ'דר

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מרק כרובית, כרישה וברוקולי עם קרוטונים וקולאז’ צ’דר
המרכיבים ל6-4 מנות:
  • ראש כרובית קטן מופרד לפרחים
  • 1/2 ק"ג פרחי ברוקולי טרי או קפוא
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 בצלים קצוצים דק
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 כרישות פרוסות (רק החלק הלבן)
  • 3 כפות קמח
  • 4 כוסות מרק ירקות צח
  • 3 כוסות חלב תנובה
  • מלח
  • פלפל לבן טחון טרי
  • אגוז מוסקט לפי הטעם
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף
להגשה:
  • קרוטונים
  • 200 גרם קולאז’ מסוג צ’דר מגוררת
הוראות הכנה:
  • 01.

     שמים בסיר את הכרובית והברוקולי, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מבשלים 5 דקות ומסננים ממי הבישול.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

     ממיסים בסיר גדול חמאה ושמן זית ומוסיפים בצל יבש, בצל ירוק, שום וכרישה ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הכרובית, הברוקולי והקמח ומטגנים 3 דקות.  מוסיפים את המרק והחלב מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

     מרסקים את תכולת הסיר בממחה ידני או במעבד מזון ליצירת מרקם חלק. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. טועמים ומשפרים תיבול, מגישים חם בעיטור קרוטונים וגבינת צ’דר מגוררת.   הנה גם מתכון למרק כרובית כתום

הכנת? כאן מדרגים
(350)