מתכון מרק ירקות תאילנדי | השף הלבן

מרק ירקות תאילנדי

קפיצה לתאילנד ברבע שעה: מרק מפנק של ירקות ואטריות אורז בסגנון תאילנדי

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מרק ירקות תאילנדי
המרכיבים ל5-6 מנות:
  • ¾ כוס גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות
  • ¾ כוס גזר חתוך לרצועות דקות
  • ¾ כוס פטריות חתוכות לפרוסות
  • 1 כוס נבטים
  • 1 בצל חתוך לפרוסות
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 2 יחידות תיבולית בטעם תאילנדי
  • ¼ כוס עלי כוסברה קצוצה
  • ½ כוס בצל ירוק חתוך לרצועות
  • 1 כף מרק בטעם עוף (פרווה)
  • 1 כוס אטריות אורז
  • שמן לטיגון
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הירקות, למעט הכוסברה והבצל הירוק, ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך שתי דקות.

  • 02.

    מוסיפים לסיר את התיבוליות ואת חמאת הבוטנים ומערבבים.

  • 03.

    מוסיפים חמש כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

  • 04.

    מוסיפים את אבקת המרק, מערבבים, ומבשלים כעשרים דקות על אש קטנה.

  • 05.

    מוסיפים את אטריות האורז, מערבבים, מבשלים כעשר דקות נוספות ומורידים מהאש.

הכנת? כאן מדרגים
(121)