מרק ברוקולי וקישואים מושלם ומפנק | השף הלבן

מרק ברוקולי וזוקיני בשמנת ופרמזן

מרק ברוקולי וזוקיני בשמנת ופרמזן

מאת: מנהל שף לבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מרק ברוקולי וזוקיני בשמנת ופרמזן
המרכיבים ל4-6 מנות:
  • 600 גרם ברוקולי טרי, תפרחות בלבד או ברוקולי קפוא ומופשר
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 5 קישואי זוקיני בינוניים פרוסים בקליפתם
  • 1 שורש סלרי קטן קלוף וקצוץ
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות קמח
  • 5-6 כוסות מרק ירקות צח
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
להגשה:
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
  • 01.

     שמים את הברוקולי הטרי בסיר מכסים במים ומביאים לרתיחה, מבשלים על להבה בינונית 10 דקות ומסננים. אם משתמשים בברוקולי קפוא אין צורך בבישול מוקדם.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

     ממיסים בסיר כבד חמאה ושמן, מוסיפים בצל ושום ומטגנים 5 דקות. מוסיפים זוקיני, סלרי וברוקולי ומטגנים 5 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הקמח ובוחשים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

     מוסיפים מרק ירקות צח וחלב, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות. מרסקים את תכולת הסיר בממחה ידני , מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 04.

     מגישים חם בעיטור פתיתי פרמזן ולחם טרי. מתכונים נוספים של מרקי ברוקולי ניתן למצוא בקטגוריית מרקים

הכנת? כאן מדרגים
(122)