מתכון מאפינס ירקות וגבינות | השף הלבן

מאפינס ירקות וגבינות

מאפה שהוא גם ארוחה מזינה ובריאה לילדים. הקוקוטים הצבעוניים משתלבים נפלא עם המאפה, אבל אפשר להכין אותו גם בתבנית שקעים רגילה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מאפינס ירקות וגבינות
המרכיבים ל30 מאפינס:
  • 50 גרם חמאת "תנובה"
  • מעט שמן זית
  • 1 בצל פרוס
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות של 1 ס”מ
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות של 1 ס”מ
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות של 1 ס”מ
  • 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות של 1 ס”מ
  • 1 כוס גרגרי תירס מוקפאים "סנפרוסט"
  • 1 כוס אפונה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות של 1 ס”מ
  • 1/4 צרור שמיר קצוץ דק (לא חובה)
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 3 ביצים
  • 150 גרם פתיתי עמק "תנובה" מופחתת שומן 15%
  • 150 גרם גבינת “גלעד קצ’קבל” של “תנובה”, מגוררת
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג’ “תנובה” 5%
  • מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    ממיסים את החמאה במחבת עם מעט שמן זית, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שום, בטטה, גזר, פלפלים, קישואים ושמיר, ומטגנים מספר דקות תוך ערבוב, עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים תירס ואפונה, ומערבבים עד שהם מפשירים. מצננים את התערובת.

  • 03.

    מוסיפים לתערובת הירקות פירורי לחם, מלח, פלפל, ביצים וגבינות ומערבבים. יוצקים לתבניות מאפינס - ממלאים את התבניות עד שלושה רבעים מגובהן.

  • 04.

    אופים כ-30 דקות או עד שהמאפים זהובים ויציבים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(837)