לזניה לילדים – מתכון טעים ופשוט | השף הלבן

לזניה לילדים

אחת המנות הפופולריות והטעימות במטבח האיטלקי, בגרסה מתאימה וחביבה על ילדים, לארוחת ערב משפחתית או ארוחת צהריים חלבית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
לזניה לילדים
המרכיבים ל6 מנות:
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
  • כפית אורגנו מיובש
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 5 כפות קמח תופח
  • 2 ביצים
  • 2 גביעי קוטג’ "תנובה"
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • 18 עלי לזניה
  • 100 גרם גבינת עמק "תנובה" מגוררת או פתיתי עמק מופחתת שומן 15%
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים בקערה עגבניות מרוסקות, אורגנו ורבע כוס שמנת לתערובת אחידה.

  • 02.

    בקערה שנייה מערבבים את הקמח עם חצי כוס שמנת לבלילה אחידה.

  • 03.

    מוסיפים לתערובת הקמח קוטג' וביצים, מתבלים במלח ובפלפל. מערבבים לתערובת אחידה.

  • 04.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 05.

    על תחתית תבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות מורחים 5 כפות מרוטב העגבניות. מסדרים על תחתית התבנית 6 מעלי הלזניה - העלים צריכים לכסות את כל התחתית. שופכים לתבנית את תערובת הקוטג' ומורחים בשכבה אחידה.

  • 06.

    מניחים על הגבינה 6 עלי לזניה נוספים. שופכים את שארית רוטב העגבניות ומורחים בצורה אחידה.

  • 07.

    מכסים ב-6 עלי לזניה נוספים. מרטיבים את העלים בשארית השמנת המתוקה. מפזרים את הגבינה המגוררת.

  • 08.

    מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך חצי שעה – עד שהגבינה נמסה. מוציאים מהתנור ומגישים. 

הכנת? כאן מדרגים
(334)