קאפקייק קוקוס עם קצפת-פירות יער, ללא גלוטן | השף הלבן

קאפקייק קוקוס עם קצפת-פירות יער, ללא גלוטן

קאפקייקס שהם פינוק אמיתי עם שילוב מתוק חמצמץ של קוקוס ופירות יער

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
קאפקייק קוקוס עם קצפת-פירות יער, ללא גלוטן
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל24:
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים גדולות טרופות
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 שקית פחות 2 כפות פודינג וניל
  • 1/3 כוס שבבי קוקוס (קוקוס טחון שקונים בסופר)
  • 1/2 כוס קמח קוקוס (להשיג במדף הקמחים המיוחדים או הללא גלוטן בסופר או בחנויות מתמחות)
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 3 כפות פירות יער סנפרוסט מופשרים, מסוננים
  • לציפוי:
  • 3 כפות פירות יער סנפרוסט מופשרים, מסוננים
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 2 כפות פודינג וניל
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס. טורפים חמאה, שמן וסוכר (ידנית או במעבד מזון) מוסיפים ביצים וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים חלב וטורפים לעיסה אחידה.

  • 02.

    בקערה נפרדת מערבבים שקדים, קמח תפו"א, אבקת פודינג, קוקוס וקמח וקוקוס, אבקת אפיה, אבקת סודה ומלח לתערובת אחידה. מוסיפים לקערת הביצים ומערבבים. מוסיפים 3 כפות פירות יער ומערבבים בעדינות עד פיזור אחיד.

  • 03.

    מעבירים אל התבנית את העיסה (נח לעשות זאת עם כף גלידה קפיצית). אופים כ 20-25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    מקציפים שמנת, 2 כפות פודינג ופירות יער (אין צורך לטחון אות לפני ההקצפה) עד קבת קצפת יציבה מאוד. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים "כתר" על כל מאפין. מגישים או שומרים במקרר בכלי אטום עד ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(2)