עוגת פרג בחושה ללא גלוטן עם גנאש קפה | השף הלבן

עוגת פרג בחושה ללא גלוטן עם גנאש קפה

עוגה עשירה בפרג, רכה ועסיסית שלא דורשת הקצפה. שווה לשמור לצד מתכוני פסח

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת פרג בחושה ללא גלוטן עם גנאש קפה
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8:
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 1 כוס (65 גרם) פרג טחון
  • 1/2 כוס (35 גרם) שקדים טחונים
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
לציפוי:
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 1 כפית אבקת קפה נמס
  • 3 כפות שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
גודל תבנית: אינגליש קייק
הוראות הכנה:
  • 01.

    טורפים בקערה ביצים. מוסיפים סוכר, שמנת, וניל, קינמון ומלח וטורפים לבלילה אחידה ואוורירית. מוסיפים פרג, שקדים ואבקת אפיה וטורפים.

  • 02.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי (אם פני העוגה משחימים לפני תום האפייה מנמיכים את חום התנור ל 160). משאירים את העוגה בתנור כבוי סגור עוד 10 דקות, מוציאם ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    ממיסים שוקולד שמנת וקפה במיקרו 30 שניות. מערבבים וממיסים 30 שניות נוספות. מערבבים לקרם חלק. יוצקים על העוגה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)