עוגת פיסטוקים וגנאש אספרסו ללא קמח | השף הלבן

עוגת פיסטוקים וגנאש אספרסו ללא קמח

שוקולד, פיסטוקים וקפה- השילוב הנפלא הזה מככב בעוגה הבאה ומוכיח שאפשר להכין עוגות מושחתות גם ללא טיפת קמח! מתכון של דור משה למכורים לשוקולד

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
עוגת פיסטוקים וגנאש אספרסו ללא קמח
צילום: דור משה עיצוב: דור משה
המרכיבים ל8-10:
  • ½ 1 כוסות פיסטוקים (220 גרם)
  • 4 כפות קורנפלור (40 גרם)
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 5 ביצים בגודל L
  • ¾ כוס סוכר לבן (150 גרם)
  • 50 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • כפית תמצית וניל
לסירופ אספרסו:
  • מנת אספרסו קצר (30 מ"ל)
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 3 כפות מים
לגנאש אספרסו:
  • ½ כוס שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • מנת אספרסו (30 מ"ל)
  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 20 גרם חמאת "תנובה"
לקישוט:
  • פיסטוקים קלויים קצוצים
גודל תבנית: תבנית בקוטר 24 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור לחום של 170º. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים עם חמאה את דפנותיה.

  • 02.

    במעבד מזון, טוחנים את הפיסטוקים והקורנפלור לקבלת אבקה. מערבבים פנימה את אבקת האפייה והמלח ושומרים בצד.

  • 03.

    בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות בינונית את הביצים והסוכר במשך 7-10 דקות, עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מחלישים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרם דק תוך כדי הקצפה את החמאה המומסת ותמצית הוניל. מקפלים אל תוך הקצף את תערובת הפיסטוקים עד לקבלת מסה אחידה ומעבירים לתבנית המשומנת.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    אופים כ-45-55 דקות ומצננים לטמפ' החדר.

    טיימר מופעל
    00:55:00
  • 05.

    להכנת הסירופ, בסיר קטן מבשלים את האספרסו, הסוכר והמים עד לרתיחה. מצננים מעט ומברישים את העוגה בסירופ.

  • 06.

    להכנת הגנאש, ממיסים בקערה בינונית את השמנת המתוקה, השוקולד והחמאה ומערבבים היטב. מוסיפים את האספרסו ומערבבים עד לאיחוד. מצננים מעט עד שהקרם מתייצב, יוצקים את הגנאש על העוגה האפויה ומקשטים עם פיסטוקים קצוצים.

הכנת? כאן מדרגים
(9)