מתכון פתות פיקנטי | השף הלבן

פתות פיקנטי

פתות – מאכל תימני פיקנטי שעשוי במתכון זה מג'חנון

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פתות פיקנטי
המרכיבים ל2 מנות:
  • 2 ג'חנון אפויים (ניתן גם לקנות מוכנים ברשתות השיווק)
  • 2 ביצים טריות
  • 10 זיתים ירוקים קצוצים
  • 150 גרם פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • קורט מלח גס
  • 50 מ"ל חלב תנובה
  • 1 כף פלפל חריף ירוק קצוץ
הוראות הכנה:
  • 01.

    את הג'חנון האפוי חותכים לפרוסות של 1 ס"מ. לרוחב.

  • 02.

    בעזרת האצבעות מפרקים כל פרוסת ג'חנון לרצועות דקות.

  • 03.

    מחממים את החמאה מעל חום בינוני וממיסים.

  • 04.

    מטגנים את רצועות הג'חנון כ 5 דקות מעל חום בינוני .

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    בקערה מערבבים את כל שאר החומרים ויוצקים מעל הג'חנון הצלוי.

  • 06.

    מערבבים קלות תוך סיבוב כדי שהגבינה תימס.

  • 07.

    מוציאים מיד לצלחת ומגישים חם בליווי עגבניות.

הכנת? כאן מדרגים
(145)