עוגת פשטידה - מאפה טעים להפליא עם טוויסט של קארי | השף הלבן

עוגת פשטידה

נראית כמו עוגה, יש לה מרכיבים של פשטידה אבל היא יכולה לתפקד כסוג של לחם. מדובר במאפה טעים להפליא עם טוויסט של קארי (אל תוותרו עליו!) שמעניק לו טעם נהדר

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת פשטידה עם עגבניות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8-10:
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס יוגורט תנובה
  • 3 כפות בזיליקום קצוץ או פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית מחוקה אבקת קארי (לא חובה)
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח
תוספות:
  • 100 גרם גבינת פטה או בולגרית "פיראוס" מפוררת
  • 1/2 כוס פלפלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 10 עגבניות שרי חצויות
גודל תבנית: תבנית עגלה בקוטר 24
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. טורפים היטב שמן, ביצים, יוגורט, בזיליקום ותבלינים לבלילה אחידה. מוסיפים קמח, פטה ופלפלים ומערבבים לעיסה אחידה (נמנעים מערבוב יתר). מעבירים לתבנית.

  • 02.

    מסדרים על פני העיסה חצאי עגבניות שרי. אופים כ-35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. יוצקים מעט שמן זית, פלפל ומלח גס על העגבניות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)