מתכון לחם אגוזים ברוטב שום ודבש | השף הלבן

לחם אגוזים ברוטב שום ודבש

לחם מתובל שנראה ממש כמו עוגה. מצוין בפני עצמו, מרוח בחמאה או כליווי למרק מהביל. ממש עכשיו זו עונתם של אגוזי המלך טריים – שנמכרים קלופים במשקל או שלמים בקליפתם. טעמם של האגוזים הטריים משובח במיוחד וכדאי להתאמץ קצת כדי להשיגם ולא להסתפק באלה הארוזים שהתיישנו.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
לחם אגוזים ברוטב שום ודבש
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים לכיכר באורך 30 ס"מ:
  • 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין
  • ¼2 כוסות (275-250 גרם) קמח לחם (או קמח לבן בהיר רגיל)
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כפית אבקת חרדל
  • ¼ כפית קימל טחון
  • 4 כפות שמן
  • ½1 כוסות (190 מ"ל) מים פושרים
  • 1 כפית מלח
למלית:
  • ¼ כוס רוטב שום ודבש של "אוליביה"
  • 75 גרם גבינת צ'דר מגוררת גס
  • 25 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים דק
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים את הבצק. מנפים את קמח הכוסמין ו־2 כוסות קמח לחם לקערת המיקסר. מוסיפים סוכר, שמרים, אבקת חרדל וקימל ומערבבים. מוסיפים 2 כפות שמן, מים ומלח ומתחילים ללוש בקרס הלישה. לשים במשך 7-6 דקות לבצק חלק מאוד, רך וקצת דביק - אם יש צורך מוסיפים עוד מעט קמח במהלך הלישה. מוציאים את הבצק לקערה משומנת, הופכים אותו פעם אחת בקערה, מכסים את הקערה בניילון דביק ומשהים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    משמנים תבנית מוארכת 10x30 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה. הופכים את הבצק על משטח עבודה מקומח וחובטים בו כדי להוציא מתוכו את האוויר. מרדדים את הבצק לעלה שמידותיו 30x40 ס"מ. מורחים את העלה ברוטב השום והדבש - משאירים פס נקי ברוחב 5 ס"מ לאורך אחת הצלעות הארוכות - וזורים על הרוטב את רוב כמות הצ'דר (משאירים קצת לעיטור), את פתיתי הפרמזן ואת האגוזים הקצוצים.

  • 03.

    מגלגלים את עלה הבצק לגלילה הדוקה מכיוון הצלע הארוכה המכוסה במלית לעבר הצלע הנקייה ומהדקים את הקצוות כדי לסגור את הגלילה. בסכין חדה חותכים את הגלילה לשתי רצועות לאורכה וקולעים יחד את שתי הרצועות. מעבירים את הבצק הקלוע לתבנית המוכנה, מכסים ומשהים במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.

  • 04.

    מחממים תנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות). מברישים את חלקו העליון של הלחם בשמן הנותר וזורים עליו את שארית הצ'דר המגוררת. יוצקים 2 כוסות מים רותחים לתבנית קטנה ומניחים אותה במדף התחתון של התנור. אופים את הלחם במדף האמצעי של התנור במשך 30 דקות או עד שפני הלחם שחומים־זהובים. מצננים את הלחם במשך 20 דקות לפני שמחלצים אותו מהתבנית ומעבירים לרשת מתכת להשלמת הצי

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)