מתכון חלת דבש | השף הלבן

חלת דבש

חלה מתוקה לראש השנה

מאת: לינדה מלחי
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
חלת דבש
המרכיבים ל2 מנות/ 2 תבניות אינגלישקייק:
לבצק
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף שמן צמחי רגיל
  • 1/2 כוס דבש אמיתי
  • 1.25 כוס מים רותחים
  • 300 גרם קמח מלא
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 1 כוס קמח לבן קשה ללחם
  • 1 כפית שטוחה מלח
לציפוי:
  • 1 כפית דבש
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • מעט מלח גס
  • 3 כפות שיבולת שועל
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים את הדבש עם המים הרותחים היטב עד להמסה מלאה של הדבש.

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים, יוצרים גומה, מוסיפים את הדבש המומס ומערבבים ליצירת בצק.

  • 03.

    לשים את הבצק על השיש 10 דקות לפחות (ניתן לבצע את הפעולות הנ"ל במיקסר).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    שמים בקערת פלסטיק, משמנים מעט את פני הבצק מכל הכיוונים ושמים במקום חמים להתפחה עד הכפלת נפח.

  • 05.

    משמנים את התבניות ומפזרים קמח מלא כך שהתחתית והדפנות יקומחו היטב, מנערים עודפי קמח מהתבנית.

  • 06.

    לאחר ההתפחה מאגרפים להוצאת גזי ההתפחה ולשים מעט.

  • 07.

    יוצרים צורה של נקניק עבה באורך התבנית ומכניסים לתבנית.

  • 08.

    מכסים במגבת ושמים במקום חמים להתפחה עד שיכפיל את הנפח.

  • 09.

    מחממים תנור לחום גבוה (210 מעלות) ושמים תבנית עם מים בתחתיתו ליצירת לחות.

  • 10.

    ממיסים כפית דבש ברבע כוס מים רותחים עד המסה מלאה.

  • 11.

    מוסיפים מעט מלח גס, מברישים את הלחם שבתבנית.

  • 12.

    מפזרים שיבולת שועל מעל הלחם.

  • 13.

    אופים בתנור חם 40-45 דקות עד שפני הלחם שחומים מאד, הלחם קשה ויציב והקרום קשה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 14.

    מוציאים את הלחם מהתבנית ומחזירים לרשת בתנור לעוד 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(92)