מתכון לזניית גבינות ופטריות | השף הלבן

לזניית גבינות ופטריות

לזניית גבינות ופטריות

מאת: יוליה סמייקין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
לזניית גבינות ופטריות
המרכיבים ל8 עד 10 מנות:
  • 1 חבילת פטריות שמפניון
  • 1 חבילה פטריות יער
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 30 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 1 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 5 עגבניות טריות ללא קליפה וגרעינים
  • 6-5 עלי ריחן טריים
  • 1/2 כפית סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 חבילה עליי לזניה מוכנים לאפיה
  • 1/2 כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן" או קשקוול מגוררת
  • 300 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" טרייה, מפוררת
  • 1 חבילת גבינת ריקוטה
הוראות הכנה:
  • 01.

    חותכים את הפטריות ומטגנים על מחבת חמה עד שיזהיבו. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש.

  • 02.

    מכינים רוטב בשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה ומסיפים את הקמח. מערבבים ומבשלים כדקה או שתיים. מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה. מערבבים ומסיפים את השמנת. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש.

  • 03.

    טוחנים בבלנדר את העגבניות, הריחן, הסוכר והשמן. מתבלים במלח ופלפל.

  • 04.

    מסדרים בתבנית משומנת שכבה של עלי לזניה. מניחים חצי מכמות הפטריות ויוצקים עליה חצי מרוטב הבשמל.

  • 05.

    מפזרים מעט פרמזן. מסדרים שכבה שנייה של עליי לזניה, יוצקים עליה חצי מהרוטב העגבניות מפזרים את המוצרלה והריקוטה מלח ופלפל. מסדרים שכבה נוספת של עלי לזנייה ומניחים עליה את רוטב הבשמל והפרמזן. מסדרים שכבה אחרונה של עלים ויוצקים עליה את שארית רוטב העגבניות.

הכנת? כאן מדרגים
(198)