מתכון קיש רוקפור מהיר | השף הלבן

קיש רוקפור מהיר

פשטידה חלבית קלה ומהירת הכנה, עם הארומה המובהקת של גבינות עזות טעם

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
קיש רוקפור מהיר
צילום: גל בן זאב עיצוב: אינה גוטמן
המרכיבים ל30 20 מנות / 3 טארטים בקוטר 20 ס"מ:
  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מלוח "מעדנות"
  • חבילה וחצי (210 גרם) גבינת רוקפור COLLECTION
  • 50 גרם (1/2 כוס) פקאנים טבעיים
  • 4-5 ביצים גדולות
הוראות הכנה:
  • 01.

    מפשירים בצק פריך במקרר, 6-8 שעות מראש.

  • 02.

    מקמחים משטח עבודה ומשמנים 3 תבניות בקוטר 20 ס"מ במעט שמן זית.

  • 03.

    מחלקים את הבצק לשני חלקים. שמים חלק אחד בצד, על משטח מקומח. חלק שני מרדדים דק על המשטח המקומח. בעזרת רינג (או בסיס תבנית או עיגול נייר) בקוטר 24 ס"מ מסמנים עיגול, חותכים בסכין ומכניסים לאחת התבניות בקוטר 20 ס"מ. משטחים ויוצרים דופנות במקסימום גובה. מכניסים למקפיא למשך לפחות חצי שעה או למקרר לשעה. ממשיכים כך עם פיסת הבצק השנייה. מאחדים את שאריות הבצקים (מה שנותר אחרי חיתוך העיגולים), מרדדים וחותכים עיגול נוסף בקוטר 24 ס"מ. מרדדים, מכניסים לתבנית נוספת בקוטר 20 ס"מ ומכניסים למקפיא או למקרר.

  • 04.

    אחרי שהבצק מתקרר בתבניות, מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 05.

    במעבד מזון (או בקערה עם מזלג) מרסקים גבינת גליל (רוקפור) וביצים עד לקבלת תערובת חלקה.

  • 06.

    מוסיפים פקאנים למעבד המזון וקוצצים מעט.

  • 07.

    מחלקים את התערובת בין שלוש הקלתיות הקרות.

  • 08.

    כשהתנור חם מכניסים 2 או 3 מהתבניות (בהתאם לגודל התנור, אופים בקומה אחת בלבד) ואופים במשך 15 דקות או עד להשחמה יפה. מוציאים, מצננים 10 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(26)