פיתה במחבת עם לאבנה וירקות קלויים - מנה ים תיכונית | השף הלבן

פיתה במחבת עם לאבנה וירקות קלויים

ארוחת ערב ים תיכונית נהדרת עם פיתות דקות שמכינים לבד במחבת. בשילוב לאבנה וירקות צלויים מדובר בארוחה מנצחת שכל המשפחה תאהב

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פיתה עם לבנה וירקות קלויים
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל25 פיתות:
  • 1 גביע (250 גרם) לאבנה "פיראוס"
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים, ללא גבעול וגרעינים
  • 2 גזרים קלופים חתוכים למקלות
  • 1 בצל קלוף חתוך לפלחים
  • 1 כפית תימין או אורגנו קצוצים או מיובשים מפוררים
  • מלח, פלפל
  • 1 כף שמן זית
לפיתות מחבת:
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1/2 1 כוסות קמח מלא + 2-3 כפות לפי הצורך
  • 1/2 כוס יוגורט
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
להגשה: פטרוזיליה קצוצה
גודל תבנית: מחבת
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית את הירקות, בוזקים תימין או אורגנו, מלח, פלפל ושמן זית ואופים כ-30 דקות עד שהירקות רכים ומשחימים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    להכנת הפיתות: שמים במעבד מזון את מרכיבי הבצק ומעבדים לבצק חלק וגמיש. אם הבצק דביק מוסיפים עוד 2 כפות קמח. אוספים לכדיור ומניחים מכוסה כ 30 דקות.

  • 03.

    מחלקים את הבצק לכ-25 כדורים בגודל כדור פינג פונג. על משטח מקומח מרדדים כל כדור בעזרת מערוך מקומח לעלה דקיק בעובי 1-2 מ"מ. מלהיטים מחבת (לא משומנת) ומניחים בו עלה בצק. מכסים וצולים על להבה בינונית גבוהה כדקה עד שהפיתה תפוחה, עם בועות ועם כתמים שחומים בתחתית. הופכים, מכסים וצולים דקה נוספת. מעבירים לצלחת וממשיכים עם שאר הפיתות.

  • 04.

    להגשה מורחים לאבנה בנדיבות, מניחים עליה ירקות צלויים ובוזקים מעט פטרוזיליה קצוצה. אוכלים פתוח או מגולגל.

הכנת? כאן מדרגים
(1)