כריך אבוקדו, מטיאס ועגבניות חרוכות | השף הלבן

כריך אבוקדו, מטיאס ועגבניות חרוכות

כריך שהוא ארוחה מלאה – לחמנייה, ממרח אבוקדו ושמנת, עגבניות שרי שנקלו תחת הגריל ונתחי מטיאס מעושן.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
כריך אבוקדו, מטיאס ועגבניות חרוכות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל2:
  • 10 עגבניות שרי תמר חצויות לאורכן
  • ½ כפית שמן זית
  • מלח
  • קורט סוכר
  • קורט פפריקה חריפה
  • 1 אבוקדו בשל גדול
  • 5 כפות שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות עלי שמיר קצוצים
  • 100 גרם פילה מטיאס מעושן
  • 1 כף בצל סגול קצוץ
  • 2 לחמניות גדולות חצויות
  • עלי שמיר לעיטור
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את הגריל של התנור. מקפיצים את חצאי העגבניות בשמן זית, קורט מלח, קורט סוכר וקורט פפריקה חריפה. מסדרים את החצאים בתבנית קטנה, הצד החתוך כלפי מעלה, וקולים תחת הגריל במשך 10 דקות, עד שהשוליים מתחילים להיחרך.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    בינתיים מכינים את ממרח האבוקדו. חוצים את האבוקדו, מגלענים וקולפים. קוצצים חצי אחד לקוביות קטנות. מועכים את החצי השני עם השמנת ועם מיץ הלימון. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מוסיפים שמיר וקוביות אבוקדו ומערבבים. חותכים את פילה המטיאס לרצועות לרוחבו. קוצצים את הבצל.

  • 03.

    קולים את חצאי הלחמניות תחת הגריל החם במשך כחצי דקה - רק עד שהצד החתוך מזהיב קלות. מחלקים את ממרח האבוקדו בין שני החצאים התחתונים של הלחמניות. מסדרים על האבוקדו עגבניות חרוכות ומעליהן את רצועות המטיאס. זורים בצל קצוץ ומעטרים בעלי שמיר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)