מתכון קבבוני דג ברוטב קארי ירוק | השף הלבן

קבבוני דג ברוטב קארי ירוק

קבבוני דג ברוטב קארי ירוק

מאת: עורך השף הלבן
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קבבוני דג ברוטב קארי ירוק
המרכיבים ל6 מנות:
  • 1 ק'ג דג טחון מכמה סוגי דגים "דגי תנובה"
  • ראש ג'ינג'ר בגודל של חצי אגודל
  • ביצה אורגנית
  • 4 כפות פירורי לחם מקמח מלא
  • 5 שיני שום
  • 2 כפיות פלפל שחור
  • 2 כפיות מלח גס אפור
  • כפית גדושה של כמון
  • 2 חבילות כוסברה
  • 2 כפיות קארי
  • בצל גדול
  • 0.5 פחית חלב קוקוס
  • כוס משקה סויה טרי לייט (תנובה)
  • 3 כוסות מים
  • 1 ליטר שמן מזולה
  • 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
  • 01.

    טוחנים במגימיקס את חבילת כוסברה אחרי ניקוי , שטיפה וייבוש, יחד עם 5 שיני שום, ג'ינג'ר.

  • 02.

    מוסיפים את התבלינים ומערבבים את הדג עם כפית מהמלח, כפית מהפלפל, כמון ופירורי הלחם

  • 03.

    יוצרים קבבונים או כדורי פלאפל ומכניסים לסיר טיגון שהשמן בו כבר חם.

  • 04.

    לטגן עד שמזהיב ולהוציא לנייר סופג בכדי לספוג את שאריות הטיגון להכנת הרוטב:

  • 05.

    חותכים בצל גדול לפרוסות, ומכניסים לסיר שטוח עם 2 כפות שמן זית לאידוי עד שמזהיב.

  • 06.

    טוחנים את הכוסברה עם 2 שיני שום ומוסיפים לסיר עם הבצל, מערבבים ומוסיפים את הקארי וכפית פלפל שחור וכפית מלח גס אפור ולערבב יחד עם 3 כוסות מים , חלב הקוקוס. 

  • 07.

    להביא לרתיחה ולאחר מכן להנמיך ולבשל 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 08.

    מוסיפים את הקבבוני דג ומבשלים עוד 5 דקות. הצעת הגשה : להגיש על מצע של אורז בסמטי מלא  

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(130)