עראיס סלמון עם יוגורט עזים- מנה טעימה ומיוחדת | השף הלבן

עראיס סלמון עם יוגורט עיזים

מי לא אוהב עראיס? כולם אוהבים עראיס! המנה המפורסמת מהמטבח הערבי כבר מזמן שבתה את לב כולנו. והפעם, מתכון של אפרת ליכטנשטט לעראיס סלמון טעים במיוחד.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עראיס סלמון עם יוגורט עזים
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל6-7:
  • 500 גרם סלמון קפוא "דגי תנובה" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 1 בצל סגול מרוסק על פומפייה וסחוט מנוזלים
  • 1 כוס פטרוזיליה/כוסברה קצוצה לפי טעמכם
  • ½1 כפיות מלח
  • 1 כפית כמון
  • ½ כפית בהרט
  • שמן זית להברשה
להגשה:
  • 1 גביע יוגורט ביו עיזים "פיראוס"
  • 3-4 פיתות חצויות
הוראות הכנה:
  • 01.

    קוצצים את הסלמון דק דק עם סכין חדה, ובקערה גדולה מערבבים עם בצל, פטרוזיליה, מלח, כמון ובהרט.

  • 02.

    בעזרת כף ממלאים כל חצי פיתה ב2-3 כפות של דג. חשוב לא למלא ביותר מדי דג כדי שהוא יצליח להיות מוכן בתוך 10 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מורחים את הפיתות בשמן זית מבחוץ בנדיבות (חשוב!).

  • 04.

    הכנה בטוסטר לחיצה (הטכניקה האהובה עלי):

  • 05.

    מחממים טוסטר לחיצה וממתינים כמה דקות כדי שיהיה חם. מניחים את הפיתות ולוחצים אך לא למצב שהדג בורח החוצה! קולים את הפיתות כ7-8 דקות עד שהבשר בפנים מוכן. הכנה בתנור:

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 06.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מכינים עוד תבנית קטנה למשקולת.

  • 07.

    מניחים את הפיתות הממולאות על התבנית ומכסים בנייר אפייה נוסף. מניחים תבנית כבדה על הפיתות ומכניסים לתנור החם. כעבור 5 דקות הופכים את הפיתות ואופים מהצד השני 5 דקות נוספות.הכנה במחבת:

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 08.

    מחממים מחבת כבדה/מחבת פסים וממתינים כדקה כדי שהיא תהיה חמה. מניחים את הפיתות הממולאות על המחבת ועליהם מניחים כלי כבד כמשקולת. מנמיכים את האש כעבור 5 דקות הופכים את הפיתות ואופים את הצד השני 5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)