מתכון דג בס צלוי עם תבלינים ולימון | השף הלבן

דג בס צלוי עם תבלינים ולימון

מתכון דג מתובל. מתאים גם לארוחת ראש השנה או לסעודת שבת.

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
דג בס צלוי עם תבלינים ולימון
המרכיבים ל4 מנות:
  • 4 דגי בס בינוניים "דגי תנובה"
  • 3 כפות נענע קצוצה
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כף פטרוזיליה, קצוצה
  • 5 כפות כוסברה, קצוצה
  • 1 לימון חצוי ופרוס
  • 4 קורט מלח
  • 2 קורט פלפל לבן גרוס
  • 6 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס יין לבן
  • 12 עגבניות שרי חצויות
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

  • 02.

    שוטפים היטב את הדגים ומייבשים.

  • 03.

    חותכים 2 חתכים אלכסוניים ועמוקים בבטן הדג, במרחק של 2 ס"מ אחד מהשני.

  • 04.

    בקערה מערבבים היטב את כל החומרים.

  • 05.

    על תבנית מניחים שתי שכבות של רדיד אלומיניום ומעל שכבה אחת של נייר אפייה.

  • 06.

    מניחים את הדגים ומורחים מ-2 הצדדים ובתוך הבטן את כל תערובת התיבול.

  • 07.

    מוסיפים את פרוסות הלימון אל תוך בטן הדגים ומעליהם.

  • 08.

    סוגרים את רדיד האלומיניום מעל הדג וצולים למשך 20-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 09.

    מסירים את הכיסוי ומחזירים לתנור לעוד 8-5 דקות לצלייה עד לקבלת צבע שחום.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 10.

    מוציאים מן התנור, יוצקים מעט מהרוטב ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(228)