מתכון דגים ממולאים, גפילטע פיש | השף הלבן

דגים ממולאים, גפילטע פיש

דגים ממולאים, גפילטע פיש, מנה הכרחית בכל סעודת ראש השנה.

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
דגים ממולאים, גפילטע פיש
המרכיבים ל20 קציצות דג:
  • 500 גרם קרפיון טרי או קפוא ומופשר
  • 2 בצלים בינוניים
  • 3 גזרים בינוניים
  • 3 ביצים קטנות
  • 2 כפות סוכר [או לפי הטעם]
  • 1 גבעול סלרי
  • 4 גבעולי פטרוזיליה
  • 1 כף שמן קנולה
  • רבע כפית פלפל שחור [או לפי הטעם]
  • מלח [לפי הצורך]
  • שמן קנולה לשימון הידיים
  • 2 שקיות תערובת לכופתאות [קניידל] ס"ה 130 גרם
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים את הקרפיון הטחון במעבד מזון עם להב מתכת ומפעילים דקה או שתיים לטחינה נוספת של הדג.

  • 02.

    במגררת בינונית מגררים את הבצל והגזר עם בשר הדג.

  • 03.

    מוסיפים למעבד המזון הביצים ואת תערובת הכופתאות, מתבלים בפלפל שחור וסוכר ומפעילים עוד חצי דקה או עד לערבוב אחיד של כל המרכיבים. מעבירים לקערה רגילה ושומרים במקרר 20 דקות לספיחת הנוזלים. הכנת הציר:

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    בינתיים פורסים את הבצל הנותר,הגזרים ,הסלרי והפטרוזיליה, שמים בסיר גדול ושטוח ומוסיפים 4 כוסות מים[1 ליטר] וכף שמן,מתבלים בקורט פלפל שחור וכפית סוכר [או לפי הטעם] מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות,

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    בישול הקציצות: בידיים משומנות היטב יוצרים "קציצות" מתערובת הדגים, ומניחים /מחליקים אותן בעדינות לתוך המים הרותחים ,מסדרים את הקציצות בשכבה אחת מעל לבצלים וממשיכים לסדר עוד שכבות של קציצות, לפי הצורך, מביאים לרתיחה עדינה,מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה, תוך רתיחה עדינה ,במשך שעה עד שעה וחצי ,טועמים את הציר ומתבלים אותו במעט מלח, פלפל שחור, וסוכר, לפי הטעם.

  • 06.

    כשהדגים מוכנים מוציאים את הקציצות בכף מחוררת גדולה ומסדרים בתבנית פיירקס מתאימה, מקשטים כל קציצה בפרוסות גזר. לאחר הצינון מכסים את הכלי ושומרים במקרר עד להגשה, מגישים עם חזרת אדומה.

הכנת? כאן מדרגים
(109)