שוקי עוף ושזיפים ברוטב יין בניחוח אניס | השף הלבן

שוקי עוף ושזיפים ברוטב יין בניחוח אניס

שוקי עוף מבושלות ביין לבן מתובל בכוכבי אניס בתוספת שזיפים מיובשים בשני צבעים – שחורים מתוקים ושזיפי אלוצ'ה צהובים חמצמצים. מנה צבעונית קלת הכנה.

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
שוקי עוף ושזיפים ברוטב יין בניחוח אניס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל8:
  • 8 שוקיים "עוף תנובה"
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום גדולות קלופות ומעוכות
  • 12 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
  • 12 שזיפי אלוצ'ה צהובים מגולענים
  • מלח ופלפל
  • ½1 כוסות יין לבן חצי יבש
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • 5 כוכבי אניס
  • 6 ראשי ציפורן
  • 3 כפות סוכר
הוראות הכנה:
  • 01.

    מייבשים את שוקי העוף במגבות נייר. מחממים את השמן בסוטאז בקוטר 30-28 ס"מ. מטגנים את שוקי העוף בשמן החם במשך כ־10 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מוסיפים לסוטאז את השום ואת שני סוגי השזיפים ומטגנים דקה. מתבלים במלח ובפלפל.

  • 03.

    יוצקים למחבת את היין, מוסיפים חומץ, אניס, ציפורן וסוכר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 30 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. מכסים ומבשלים במשך 30-20 דקות נוספות.טיפ: אם לא מצאתם שזיפי אלוצ'ה, החליפו אותם במשמשים אוזבקיים מיובשים או במשמשים מיובשים רגילים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)