שווארמה פרגית על קרם שעועית לבנה | השף הלבן

נתחי פרגית על קרם שעועית לבנה

מנה כיפית ומעולה שמכינים בדקות

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
נתחי פרגית על קרם שעועית לבנה
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
  • מי בישול השעועית - לפי הצורך
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה.
  • 1 כפית מחוקה כמון
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית חוויג'
  • 1/2 כפית מלח, פלפל
  • 500 גרם פרגיות נקיות משומן וגידים, חתוכות לפיסות "עוף תנובה"
  • 3 כפות שמן זית
לקרם שעועית לבנה:
2 כוסות שעועית לבנה "סנפרוסט", מבושלת לפי ההוראות על האריזה
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית מחוקה זרעי כוסברה טחונים (לא הכרחי)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח, פלפל
  • 1/4 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים שעועית, שום, לימן, מלח ופלפל במעבד מזון וטוחנים. במהלך הטחינה מוסיפים בזילוף את שמן הזית, עד קבלת מרקם של משחה. אם צריך מוסיפים גם מעט ממי הבישול.

  • 02.

    מערבבים בקערה כמון, פפריקות, חוויג', מלח ופלפל. מצרפים את נתחי הפרגית ומערבבים כך שכולן יצופו. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הנתחים 3-4 דקות עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    להגשה מורחים קרם שעועית בצלחות ועליו עורמים נתחי פרגית. בוזקים פטרוזיליה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)