נתחי פרגית על קרם שעועית לבנה
מנה כיפית ומעולה שמכינים בדקות
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- מי בישול השעועית - לפי הצורך
- להגשה: פטרוזיליה קצוצה.
- 1 כפית מחוקה כמון
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית חוויג'
- 1/2 כפית מלח, פלפל
- 500 גרם פרגיות נקיות משומן וגידים, חתוכות לפיסות "עוף תנובה"
- 3 כפות שמן זית
לקרם שעועית לבנה:
2 כוסות שעועית לבנה "סנפרוסט", מבושלת לפי ההוראות על האריזה
- 3 שיני שום
- 1 כפית מחוקה זרעי כוסברה טחונים (לא הכרחי)
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח, פלפל
- 1/4 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
שמים שעועית, שום, לימן, מלח ופלפל במעבד מזון וטוחנים. במהלך הטחינה מוסיפים בזילוף את שמן הזית, עד קבלת מרקם של משחה. אם צריך מוסיפים גם מעט ממי הבישול.
-
02.
מערבבים בקערה כמון, פפריקות, חוויג', מלח ופלפל. מצרפים את נתחי הפרגית ומערבבים כך שכולן יצופו. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הנתחים 3-4 דקות עד השחמה.
טיימר מופעל
-
03.
להגשה מורחים קרם שעועית בצלחות ועליו עורמים נתחי פרגית. בוזקים פטרוזיליה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים