מתכון קיש ברוקולי ובשר | השף הלבן

קיש ברוקולי ובשר

פאי בשר עשיר עם ברוקולי שיקצור מחמאות מקיר לקיר

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
קיש ברוקולי ובשר
המרכיבים ל4 קישים אישיים:
למלית
  • 1 שקית תפרחות ברוקולי מוקפאות (800 גרם)
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • 250 גרם בשר בקר, טחון
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור
  • 2 ביצים, טרופות
  • 2 עגבניות, פרוסות דק
לבצק
  • 500 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 ביצים
  • פלפל שחור, גרוס
  • קורט מלח
  • מים קרים לפי הצורך
  • 1ביצה, טרופה
  • שומשום שחור או קצח
  • מלח
הוראות הכנה:
  • 01.

    מעבירים את כל חומרי הבצק פרט למים למעבד מזון, ומערבבים כשתי דקות עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים באיטיות את המים וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד, מעט דביק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

  • 02.

    מחלקים את הבצק לארבעה כדורים. מניחים כל כדור בתבנית פאי אישית בקוטר 14 ס"מ ומצמידים את הבצק בשכבה אחידה לתחתית ולדפנות.

  • 03.

    מכסים את הבצק בנייר כסף ועליו מניחים קטניות לא מבושלות (על מנת למנוע תפיחה בזמן האפייה).

  • 04.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה.

  • 05.

    מסירים את נייר הכסף והקטניות. להכנת המלית

  • 06.

    מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה.

  • 07.

    מוסיפים את הבשר והתבלינים, מבשלים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב, ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    מבשלים את תפרחות הברוקולי בסיר עם מים שהומלחו כ-3 דקות, מסננים, ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 09.

    מערבבים את הבשר עם הביצים, וממלאים את התחתיות האפויות, מעל מפזרים את תפרחות הברוקולי וביניהם את פרוסות העגבניה.

  • 10.

    מורחים את הבצק האפוי בביצה טרופה,מפזרים מעל את השומשום (או הקצח).

  • 11.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(133)