מרק תירס זריז עם כופתאות בשר | השף הלבן

מרק תירס זריז עם כופתאות בשר

מרק קל הכנה במיוחד שמזכיר את מרק התירס של המסעדות הסיניות ובתוכו מתבשלות קציצות שמעשירות אותו בטעם והופכות אותו לארוחה

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מרק תירס זריז עם כופתאות בשר
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8-10:
  • 3 כפות אבקת מרק איכותי
  • 2 ליטר (9 כוסות) מים רותחים
  • 1 שקית (800 גרם) תירס סנפרוסט
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כפית סוכר
לקציצות:
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/4 כוס עלי כוסברה
  • 1 בצל קטן קלוף
  • 500 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מים
  • 1 כף קורנפלור או קמח תפוחי אדמה או קמח טפיוקה
  • 1/4 כפית פלפל שחור, 1 כפית מלח
  • להגשה: כוסברה קצוצה (לא חובה)
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים את הקציצות: שמים שום, פטרוזיליה וכוסברה במעבד מזון ומרסקים עד שהם קצוצים דק-דק. מוסיפים בצל ומעבדים בפולסים עד שגם הוא קצוץ דק אך לא עיסה. מעבירים לקערה עם יתר מרכיבי הקציצות ומערבבים-לשים לעיסה אחידה. שומרים במקרר.

  • 02.

    מכינים את המרק: שמים אבקת מרק ומים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות. מצרפים את התירס, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2-3 דקות דקות. מוסיפים סויה וסוכר ומבשלים דקה נוספת. בעזרת בלנדר מוט טוחנים חלקית את גרגרי התירס כך שחלקם טחונים וחלקם שלמים. מחזירים לכיריים ומנמיכים להבה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים קציצות קטנות בקוטר

  • 04.

    5 ס"מ ומניחים במרק. מכסים ומבשלים כ 20 דקות עד שהקציצות מוכנות. בוזקים כוסברה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)