כבדי עוף בריבת בצל | השף הלבן

כבדי עוף בריבת בצל

שילוב קלאסי – כבדי עוף ברוטב מתקתק של יין וריבת בצל. מגישים כמנה ראשונה על טוסט או על ריבוע של בצק עלים או כמנה עיקרית על פירה תפוחי אדמה או עם אורז.

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
כבדי עוף בריבת בצל
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4:
  • 500 גרם כבדי עוף מנוקים חצויים
  • 2 כפות שמן
  • מלח ופלפל
  • ½ כוס (125 מ"ל) יין אדום
  • 5 כפות ריבת בצל אוליביה
  • 1 כף מיץ לימון
הוראות הכנה:
  • 01.

    מטגנים את כבדי העוף בשמן במחבת גדולה עד שהם משנים את צבעם. מתבלים במלח ובפלפל.

  • 02.

    מוסיפים יין וריבת בצל ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך והכבדים עשויים.

  • 03.

    בוחשים פנימה את מיץ הלימון ומתקנים את התיבול. מגישים חם סמוך ככל האפשר להכנה.

הכנת? כאן מדרגים
(2)