עוגת המספרים - הגרסה מלוחה | השף הלבן

עוגת המספרים – הגרסה מלוחה

ברגע הראשון זה מבלבל אבל בעצם מדובר בקיש מרהיב במיוחד: בצק פריך, קרם גבינה מלוחה מעודן ושלל ירקות ועשבי תיבול

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
עוגת המספרים - הגרסה מלוחה
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל10:
  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מרודד למאפים מלוחים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
לקרם:
  • 1.5 גביעי שמנת חמוצה "תנובה"
  • 150 גרם בולגרית מעודנת 5% פיראוס
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% תנובה
  • לקישוט:
  • עלי אורגנו/תימין/בזיליקום טריים
  • עגבניות שרי בצבעים שונים פרוסות
  • מלפפונים פרוסים
  • פלפלים בצבעים שונים, פרוסים
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור עם רשת ב 1/3 התחתון שלו ל 170 מעלות ופורסים נייר אפיה על משטח העבודה.

  • 02.

    פורסים על נייר האפיה את הבצק ומניחים עליו את שבלונות הספרות (איך מכינים? ראו בסוף המתכון). בעזרת סכין חדה חותכים סביב השבלונה כל ספרה. הופכים תבנית תנור, מעבירים את נייר האפיה עם הספרות על התבנית (נח יותר לעבוד כך ללא שולי התבנית) ואופים כ 14 דקות עד שהבצק יבש ומזהיב בשוליים. חוזרים על הפעולה כך שיש 2 משטחי בצק עבור כל ספרה. מצננים לגמרי את הבצק האפוי.

    טיימר מופעל
    00:14:00
  • 03.

    מכינים את הקרם: שמים בקערת מערבל קרם פרש, מעודנת ותבלינים ומעבדים לקרם חלק. מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים-מקפלים עם קרם המעודנת (אפשר בהקצפה במערבל). מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול.

  • 04.

    מניחים שכבה ראשונה של ספרות בצק על משטח או מגש הגשה (לא נורא אם ספרה נשברת). מזלפים טיפות גדולות של קרם על פני הבצק, מכסים בשכבה שניה של בצק ומזלפים שכבת קרם נוספת. מניחים על הקרם ירקות ועשבי תיבול לפי הטעם ומגישים או מאחסנים במקרר מכוסה. * איך מכינים שבלונות של ספרות לעוגת המספרים? מוצאים ברשת ספרות מתאימות עם קווי מתאר למשל פה. מעלים את תמונת הספרות לקובץ וורד, חותכים רק את הספרה הרצויה ומתאימים אותה לגודל העמוד ( 4A ). מדפיסים וגוזרים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)