מאפה בלינצ'ס תפוחי אדמה וכרוב כבוש | השף הלבן

מאפה בלינצ'ס תפוחי אדמה וכרוב כבוש

עורמים את הבלינצ'ס הממולאים זה על גבי זה בתבנית, מברישים בחמאה מומסת ומכסים בפירורי פנקו פריכים. משחימים בתנור, פורסים, אוכלים ונהנים ממאפה חורפי חם וטעים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
מאפה בלינצ'ס תפוחי אדמה וכרוב כבוש
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל8:
  • 600 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • מלח
  • 50 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 בצל גדול (250 גרם) קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 300 גרם כרוב כבוש מסונן
  • ½ כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית קימל טחון
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 50 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 16 עלי בלינצ'ס "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות על האריזה
  • 6 כפות פירורי פנקו (או פירורי לחם גסים אחרים)
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20x30 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים את קוביות תפוחי האדמה בסיר בינוני, מוסיפים כפית מלח ומכסים במים קרים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים. במקביל, ממיסים 50 גרם חמאה במחבת בינונית, ומטגנים את הבצל מעל בינונית־נמוכה עד שהוא מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מסננים את תפוחי האדמה - משאירים כ־2 כפות מים בסיר. מועכים את תפוחי האדמה למחית. מוסיפים למחית את הבצלים המטוגנים עם כל החמאה שבמחבת ומערבבים. מוסיפים את הכרוב הכבוש למחבת הריקה, ומערבבים מעל להבה גבוהה עד שהוא מתחמם היטב. מוסיפים את הכרוב החם למחית תפוחי האדמה, מוסיפים פלפל, קימל, פפריקה ומלח לפי הטעם ומערבבים היטב.

  • 03.

    משמנים תבנית (רצוי לבחור בתבנית יפה שמתאימה להגשה) בחמאה מומסת, וזורים 2 כפות פנקו על תחתיתה.

  • 04.

    ממלאים את עלי הבלינצ'ס. פורשים כל עלה על משטח העבודה, ומורחים על מרכזו כף גדושה מתערובת תפוחי האדמה והכרוב. מקפלים את השוליים הצדדיים מעל המלית, מקפלים את הצד התחתון מעל המלית, ומגלגלים לגליל שאורכו 15 ס"מ. מסדרים בתבנית 2 שורות של 4 בלינצ'ס מגולגלים ומעליהם בשכבה שנייה את הבלינצ'ס הנותרים. מברישים את השכבה העליונה בחמאה מומסת. מחממים את החמאה הנותרת במחבת, ומזהיבים את פירורי הפנקו הנותרים. מתבלים את הפירורים במעט מלח וזורים על הבלינצ'ס שבתבנית. (עד כאן אפשר להכין כמה שעות ואפילו יום מראש. מכסים את התבנית בניילון דביק ושומרים במקרר.)

  • 05.

    כחצי שעה לפני ההגשה, מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מכניסים את תבנית הבלינצ'ס לתנור, ואופים במשך 30-25 דקות עד שפני הבלינצ'ס מזהיבים. מגישים חם.טיפ: נשאר פירה מארוחה קודמת? נצלו אותו להכנת המלית.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)