טארט שוקולד בצורת מעויינים
ממש בקלות תוכלו להפוך את טארט השוקולד שלכם לאלגנטי ומיוחד. רחלי קרוט מסבירה לנו צעד אחר צעד איך לעשות זאת
- 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 150 גרם חמאת "תנובה"
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 3 ביצים L
- 1/2 כוס קמח לבן רגיל
- 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
-
01.
פורסים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט ומעליו מניחים את תבנית הטארט כשהיא הפוכה. חותכים מסביב לתבנית ומשאירים 4 ס"מ רווח מסביב (בעצם יוצרים עיגול גדול יותר מגודל התבנית).
-
02.
חוזרים על הפעולה עוד פעם כך שיווצרו לכם 2 עיגולים.
-
03.
מניחים עיגול אחד בתוך התבנית ומהדקים לשוליים ולתחתית תבנית הטארט. את שאריות הבצק בצדדים למעלה משאירים כרגע.
-
04.
ממלאים במילוי השוקולד כמעט עד הסוף.
-
05.
חותכים את עיגול הבצק השני לחצי ובעזרת צלחת מרובעת יוצרים רצועות. שימו לב שלא חותכים עד הסוף אלא משאירים 1 ס"מ של בצק מחובר.
-
06.
מעבירים את הבצק לחלק העליון של הטארט ומעבירים רצועה כן רצועה לא לצד השני.
-
07.
מהדקים את השוליים, גוזרים בצק מיותר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות. מצצנים היטב לפני שמגישים.
טיימר מופעל