טארט שוקולד בצורת מעויינים | השף הלבן

טארט שוקולד בצורת מעויינים

ממש בקלות תוכלו להפוך את טארט השוקולד שלכם לאלגנטי ומיוחד. רחלי קרוט מסבירה לנו צעד אחר צעד איך לעשות זאת

מאת: רחלי קרוט
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
טארט שוקולד בצורת מעויינים
צילום: שני בריל
המרכיבים ל8-10:
  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 150 גרם חמאת "תנובה"
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 3 ביצים L
  • 1/2 כוס קמח לבן רגיל
מצרכים לבצק:
  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
גודל תבנית: תבנית טארט 22 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

      פורסים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט ומעליו מניחים את תבנית הטארט כשהיא הפוכה. חותכים מסביב לתבנית ומשאירים 4 ס"מ רווח מסביב (בעצם יוצרים עיגול גדול יותר מגודל התבנית).

  • 02.

    חוזרים על הפעולה עוד פעם כך שיווצרו לכם 2 עיגולים.

  • 03.

      מניחים עיגול אחד בתוך התבנית ומהדקים לשוליים ולתחתית תבנית הטארט. את שאריות הבצק בצדדים למעלה משאירים כרגע.

  • 04.

      ממלאים במילוי השוקולד כמעט עד הסוף.

  • 05.

      חותכים את עיגול הבצק השני לחצי ובעזרת צלחת מרובעת יוצרים רצועות. שימו לב שלא חותכים עד הסוף אלא משאירים 1 ס"מ של בצק מחובר.

  • 06.

    מעבירים את הבצק לחלק העליון של הטארט ומעבירים רצועה כן רצועה לא לצד השני.

  • 07.

      מהדקים את השוליים, גוזרים בצק מיותר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות. מצצנים היטב לפני שמגישים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)