"מג'דרה" כרובית | השף הלבן

"מג'דרה" כרובית

במקום אורז משתמשים בפתיתי כרובית והופכים את המנה לנטולת גלוטן

מאת: חנוך שכטר
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: יעל מגן
המרכיבים ל4-6:
  • 1/2 שקית (400 גרם) פתיתי כרובית מוקפאים "סנפרוסט"
  • 1/2 שקית (400 גרם) עדשים ירוקות מבושלות מוקפאות "סנפרוסט"
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן, קצוץ
  • עלים מ-5 גבעולי נענע, כוסברה ופטרוזיליה כל אחד
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים
  • גרידה ומיץ מלימון אחד
  • 2 כפיות כמון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את שמן הזית בסיר עמוק ומטגנים את הבצל על להבה בינונית כ-8 דקות.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    מוסיפים את פתיתי הכרובית והעדשים, ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים את עשבי התיבול, הבצל הירוק, המיץ וגרידת הלימון, כמון, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים 2 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:02:00

הידעת?

אין איך לגדול בישראל כמעט מבלי להיתקל ולאכול מג׳דרה. מדובר במנה פופולרית ואהובה על הרבה מאוד ישראלים. אולם הבעיה עם המנה הערבית המוכרת היא שקשה מאוד לחדש איתה. מה כבר אפשר להוסיף או לשנות במנה עם אורז ועדשים? ובכן, מסתבר שלא מעט! למשל ניתן להחליף לחלוטין את האורז ולהכניס במקומו כרובית. כן שמעתם נכון, כרובית. זה הזמן לשנות את כל מה שידעתם על מנת המג׳דרה המוכרת עם מתכון מפתיע ונהדר. תתכוננו להיות מופתעים לטובה.

הכנת? כאן מדרגים
(1)