עוף מוקפץ על ״אורז״ ברוקולי ואפונה | השף הלבן

עוף מוקפץ על ״אורז״ ברוקולי ואפונה

בואו לגוון את ארוחת הצהריים עם מתכון נהדר למוקפץ של עוף ואורז עשיר בירקות

מאת: אפרת ליכטנשטט
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוף מוקפץ על ״אורז״ ברוקולי ואפונה
צילום: שלומי ארביב עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל2 מנות:
ל״אורז״:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 חבילה פתיתי ברוקולי "סנפרוסט"
  • 1 כוס אפונה "סנפרוסט" מופשרת
  • 1 גזר קצוץ קטן
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית קארי
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית קינמון
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק דק
לעוף:
  • 2 כפות שמן זית
  • 300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • חצי כפית פפריקה
  • קורט כמון
  • קורט בהרט
  • מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים שמן במחבת גדולה ומאדים מעט את הברוקולי.

  • 02.

    מוסיפים את כל שאר החומרים מלבד הפטרוזיליה ומבשלים כעשר דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה ומכבים את האש. במחבת נוספת מקפיצים את קוביות העוף כעשר דקות ומתבלים בפפריקה, כמון, בהרט, מלח ופלפל.

הכנת? כאן מדרגים
(1)