מתכון נתחי חציל ברוטב קארי שמנתי | השף הלבן

נתחי חציל ברוטב קארי שמנתי

רבעי חצילים מושחמים בתנור ומבושלים ברוטב שמנת עשיר ומתובל.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
נתחי חציל ברוטב קארי שמנתי
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל8 יחידות:
  • 4 חצילים בינוניים במשקל 400 גרם כל אחד
  • שמן זית
  • 2 שיני שום גדולות כתושות
  • ½1 - 2 כפות ממרח קארי אדום
  • 500 מ"ל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • ½ כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כפית גדושה שורש זנגביל מגורר
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • פפריקה חריפה לפי הטעם
  • מלח
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. חותכים את החצילים לרבעים לאורכם, מברישים אותם בשמן זית מכל עבריהם, ומסדרים אותם בתבנית כשצד הקליפה כלפי מטה. צולים בתנור החם במשך 25-20 דקות עד שרבעי החציל משחימים יפה. מוציאים מהתנור. (אפשר לצלות כמה שעות מראש, ולשמור את רבעי החצילים במקרר בכלי מכוסה.)

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מכינים את הרוטב. מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול או בסוטאז (בקוטר 30-28 ס"מ), ומטגנים את השום ו־½1 כפות ממרח קארי במשך חצי דקה. מוסיפים את השמנת בהדרגה, תוך ערבוב במטרף. מוסיפים מים, מיץ לימון, רוטב סויה, סוכר, זנגביל, כורכום ופלפל, וטורפים לתערובת חלקה. מביאים לרתיחה וטועמים - אם יש צורך, מוסיפים עוד כפית או שתיים של ממרח קארי. מתבלים בפפריקה חריפה ובמלח לפי הטעם.

  • 03.

    מוסיפים את רבעי החציל לרוטב, ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות. מומלץ להגיש עם אורז.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)