שקשוקה תרד, עגבניות וגבינות מתכון קליל וטעים | השף הלבן

שקשוקה תרד, עגבניות וגבינות מתכון קליל וטעים

מאכל הביצים הכי אופנתי בבראנץ' של בתי קפה, שגם חלק מהילדים למדו לאהוב. הכינו הרבה לחם לבן כדי שיהיה במה לנגב את הרוטב

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
שקשוקה תרד, עגבניות וגבינות מתכון קליל וטעים
המרכיבים ל6:
  • מעט אגוז מוסקט
  • 6 ביצים
  • 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי עמק "תנובה"
  • 1/2 קופסה (125 גרם) גבינה בולגרית מעודנת מסדרת “פיראוס”, מפוררת
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 350 גרם תרד נקי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
הוראות הכנה:
  • 01.

      מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים כדקה. מוסיפים עגבניות וממשיכים לטגן כ-5 דקות. מוסיפים תרד ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שנפחו יורד והוא הופך להיות סמרטוטי. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

      יוצרים גומות בשקשוקה בעזרת כף, ומוסיפים ביצים אחת-אחת בזהירות כך שלא יישברו. מפזרים גבינות מעל, מכסים את המחבת ומבשלים עוד כ-3 דקות, או עד שהביצים מוכנות במידה הרצויה. מומלץ להגיש  עם לחם.  

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(617)