מתכון שקשוקה מוקרמת | השף הלבן

שקשוקה מוקרמת

רוטב עגבניות עשיר, ביצים בדיוק במידה ופרמז׳ן שמוסיף טוויסט לשקשוקה

מאת: עורך שף לבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
שקשוקה מוקרמת
המרכיבים ל4 מנות:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 פלפל אדום
  • 1 פלפל אדום חריף (אם רוצים)
  • 3 כוסות (כ-600 מ"ל) עגבניות מרוסקות
  • 8 ביצים
  • 1/2 חבילה (100 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 1 ענף בצל ירוק קצוץ לקישוט
הוראות הכנה:
  • 01.

    חותכים את הפלפל האדום לקוביות קטנות.

  • 02.

    מחממים במחבת (מומלץ להשתמש במחבת בקוטר 26 ס"מ או 28 ס"מ) 3 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הפלפלים והשום כ-3 דקות עד שמזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים פרמזן ומתבלים במלח ופלפל.

  • 05.

    יוצרים גומחות קטנות בין העגבניות ושוברים לתוכן את הביצים. מפזרים מעל פתיתי עמק.

  • 06.

    מכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-5 דקות נוספות עד שהחלבון וחלק מהחלמון מתייצבים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    מתבלים מעל במלח ופלפל גרוס. מפזרים בצל ירוק לקישוט ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(97)