מה בא קודם הביצה הקשה או החביתה?

כפי שציינו לביצה מקום של כבוד שכן היא חומר גלם כה פשוט, אך מאפשרת לנו מגוון אפשרויות בגרסתה הפשוטה ביותר. מהביצה ניתן להכין חביתה, ביצה קשה, ביצת עין, ביצה עלומה, ביצה מקושקשת ועוד. כל צורת בישול שלה פותחת עולם שלם של טעמים שונים אך עדיין מדובר בביצה. כאשר אנו בוחרים להוסיף אותה לתבשיל היא ללא ספק משדרגת את טעמו.


שקשוקה

תבשיל שקשוקה אינו מושלם ללא ביצים, התבשיל לכשעצמו טעים מאד ועשיר בירקות. להכנת שקשוקה חתכו לקוביות בצל יבש, מספר עגבניות וגמבה ופרסו מספר שיני שום. אם אתם חובבי הטעים החריף הוסיפו גם פלפל ירוק חריף. אם יש לכם פלפלים בצבעים נוספים, הוסיפו גם אותם, טעמה של השקשוקה ישתדרג עד מאד. את הירוקת הניחו בסיר עם שמן זית ובשלו אותם על אש גבוהה, כעת הוסיפו רסק עגבניות, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור גרוס. הוסיפו מעט מים וכסו עם מכסה. הוסיפו לבשל על אש גבוהה עוד 5 דקות. לסיום צרו חורים בשקשוקה והוסיפו את הביצים פנימה. כסו עם מכסה והנמיכו את הלהבה. בשלו עוד 20 דקות והשקשוקה שלכם מוכנה. 

אורז מטוגן עם ביצים

מתחשק לכם ארוחה בניחוח אסייתי? תוכלו להכינה בקלות רבה. הכינו אורז בסיר משתי כוסות אורז, שתי כוסות מים, מלח ושמן ובשלו כ-18-15 דקות. לאחר שהאורז מוכן השאירו אותו מכוסה עוד 5 דקות. בינתיים חתכו בצל וטגנו אותו במחבת ווק, הוסיפו את הביצים וקשקשו אותם במחבת עם הבצל. כעת הוסיפו את האורז למחבת, הוסיפו בצל ירוק קצוץ והקפיצו במשך שתי דקות. לשדרוג המנה הוסיפו גם גרגירי תירס, פטריות חתוכות, גמבה חתוכה קצוץ וגם אפונה.

סלט עם ביצים קשות

ישנם לא מעט סלטים על טהרת הביצים, החל מסלט ביצים קשות בליווי מיונז ומעט מלח, סלט ביצים וטונה, סלט ביצים עם בצל מטוגן, סלט ביצים עם אבוקדו וכלה בסלט ביצים עם תפוחי אדמה וחומץ. הביצים תמיד משדרגות את הסלט ומעניקות לו טעם עשיר שבלעדיו הוא לא היה יכול להיות סלט כה טעים. הנה מתכון לסלט ביצים עם גזר ואפונה. להכנתו תזדקקו לתפוחי אדמה, ביצים, קופסת שימורים של אפונה וגזר, מלפפון חמוץ, מיונז ובצל. כעת, בשלו בסיר את תפוחי האדמה והביצים יחד. בינתיים חתכו את הבצל והמלפפון החמוץ לקוביות. לאחר שהביצים ותפוחי האדמה מוכנים חתכו גם אותם לקוביות. שפכו את המים מקופסת השימורים והוסיפו את הגזר והאפונה אל שאר הירקות החתוכים וערבבו עם כמה כפות של מיונז.

לביבות ביצים צמחוניות

אם אתם רוצים להתפנק עם לביבות ואינכם רוצים להמתין עד חנוכה יש לנו את המתכון המושלם עבורכם. לביבות הביצים הללו יגרפו מחמאות וטעמם הנפלא ישאיר לכם טעם של עוד. להכנתן הכינו את המצרכים הבאים: ביצים,  פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, גבינת פיקורינו או קשקבל מגורדת, שיני שום קצוצות, מלח ופלפל שחור ועגבניות גדולות ובשלות. כעת ערבבו את כל החומרים יחד חוץ מהעגבניות. לאחר קבלת העיסה הניחו אותה בצד למשך שעה. אם העיסה אינה מוצקה דיה הוסיפו פירורי לחם. לאחר מכן צרו לביבות וטגנו אותן במחבת עם שמן רותח. לסיום גרדו את העגבניות והגישו את הלביבות יחד עם רסק העגבניות.

עוגת שוקולד פשוטה

גם בקינוחים האהובים עלינו ביותר מופיעות הביצים ממרנג, קצף חלבונים, פאי ובצקים נפלאים כולם על טהרת הביצים. הנה מתכון לעוגת שוקולד פשוטה וטעימה. המצרכים להכנתה הם: קמח תופח, סוכר, קקאו, ביצים, שמן ומים. ערבבו את כל החומרים היבשים בקערה הוסיפו בהדרגה את החומרים הרטובים – השמן, המים והביצים עד שיתקבל מרקם אחיד. העבירו את התערובת לתבנית והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ40-35 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.