מתכון שטרודל תפוחים ואגסים | השף הלבן

שטרודל תפוחים ואגסים

מתכון לשטרודל תפוחים קלאסי, שמומלץ לשעת התה המתוקה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
שטרודל תפוחים ואגסים
המרכיבים ל4 דפי בצק פילו:
מילוי תפוחים ואגסים:
  • 3 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות בנוניות
  • 3 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות בנוניות
  • 2 כפות סוכר
  • גרידת לימון
  • כפית מיץ לימון
  • 25 גרם מרגרינה או חמאה
  • כף קינמון גדושה
  • חצי כוס צימוקים מושרים בכף מיץ תפוזים
  • 2 כפות פירורי לחם
  • שמן קנולה למריחה
תערובת פירורים:
  • חצי כוס סוכר
חצי כוס פירורי לחם
הוראות הכנה:
  • 01.

    במחבת רחבה מניחים את כל חומרי המילוי,למעט הפירורים ומבשלים על אש נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים, מסירים מהאש ומוסיפים את פירורי הלחם אופן הכנת השטרודל:

  • 02.

    לוקחים עלה פילו,מברישים בשמן קנולה ומפזרים מעל שכבה דקה מתערובת הפירורים, שוב מניחים עלה ,מברישים בשמן קנולה ומפזרים מעל מתערובת הפירורים,בסך הכל מברישים 3 דפים עם תערובת הפירורים שאת הדף הרביעי מברישים בשמן בלבד. 2 מניחים את מילוי התפוחים בקצה של הבצק לכל האורך ומגלגלים לרולדה

  • 03.

    מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את הרולדה,מברישים בשמן ומפזרים מעל מתערובת הפירורים ואופים בחום של 180 מעלות חום עד להזהבה,

  • 04.

    מצננים ובוזקים אבקת סוכר. הצעת הגשה - עם גלידה וניל מתוקה ומפתה

הכנת? כאן מדרגים
(230)