מתכון שומר צלוי בתנור עם גבינה צפתית | השף הלבן

שומר צלוי בתנור עם תימין, גרידת לימון וגבינה צפתית

מתכון לשומר צלוי בתנור המקבל קרמול עדין ומאבד מעט מטעמו האגרסיבי, והופך למעדן של ממש לצד גבינה צפתית ושמן זית שתוכלו להכין בקלות ובמהירות!

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
שומר צלוי בתנור עם תימין, גרידת לימון וגבינה צפתית
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל4:
  • 4 פקעות שומר, שטופות ופרוסות לאורך לפרוסות דקות
  • צרור עלי תימין
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • גבינה צפתית פיראוס
  • שמן זית
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מסדרים את פרוסות השומר בשכבה אחידה, מזליפים שמן זית ומפזרים את עלי התימין. צולים בתנור עד שהשומר רך וצלוי, כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מעבירים את פרוסות השומר לצלחת הגשה, מפזרים את קליפת הלימון המגוררת ומתבלים במלח ופלפל.

  • 04.

    מפזרים מעל תלוליות של הגבינה הצפתית ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)