פסטה אלפרדו

פסטה היא מאכל אהוב על ידי רבים, היא קלילה ומתלווים אליה שלל רטבים המחמיאים למרקמה הבצקי. זהו מתכון נהדר לרוטב שמנת בפטריות. המצרכים: חבילת פסטה ושמן. להכנת הרוטב:  שמנת לבישול, סלסילת פטריות טריות, אבקת מרק פטריות, מלח, פלפל לבן, חלב, בצל וחמאה. להכנת הפסטה הרתיחו מים בסיר גדול הוסיפו מעט שמן ובשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן. להכנת הרוטב: בסיר רחב ממיסים חמאה, קוצצים בצל דק ומוסיפים לסיר. פורסים את הפטריות לפרוסות ומטגנים יחד עם הבצל והחמאה. הוסיפו את השמנת וכשהיא רותחת הוסיפו פנימה את התבלינים ואבקת מרק הפטריות. אם הרוטב סמיך מדי הוסיפו פנימה את החלב. הרתיחו שוב וכבו. הגישו את הפסטה יחד הרוטב והגישו חם.


דג סלמון בחרדל דיז'ון

סלמון בתנור הוא מנה מנצחת. טעמו של דג הסלומון עשיר וטעים, הוא בשרני ובריא מאד בשל הכמות הגבוהה של אומגה 3 הנמצאת בו. הנה מתכון מצוין שבו החרדל מחמיא לטעמו העדין של הדג. המצרכים: פילה דג סלמון,  שמן זית כתית מעולה, שיני שום כתושות, חרדל דיז'ון עם גרגרים, מיץ לימון סחוט, מלח אטלנטי וענפי רוזמרין. אופן ההכנה: מערבבים את כל הרכיבים בקערה גדולה. מניחים את פילה הסלומון בתבנית אפייה על נייר אפייה ומורחים היטב את התערובת. עליה מניחים את ענפי הרוזמרין. אופים שתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כעשרים דקות.

ריזוטו בשמנת עם פטריות

הריזוטו כבש את מחוזותינו עם טעמו העשיר ומרקמו הדביק, שילובו בשמנת עם פטריות הופך אותו למנה מדהימה, טעימה ומשביעה. אלו המצרכים הנדרשים להכנתו: סלסילת פטריות, שמנת מתוקה 38%, אורז ארבוריו, אבקת מרק עוף, חמאה, יין לבן, גבינת פרמזן מגוררת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. 

כך תכינו אותו: ראשית נכין ציר מרק עוף מאבקת מרק עוף עם מים ולהרתיח בסיר. כעת הרוטב: במחבת רחבה המיסו חמאה והוסיפו אליה את הפטריות לאחר שפרסתם אותן, טגנו יחד מעט, הוסיפו את השמנת יחד עם אגוז המוסקט, פלפל שחור ומלח ומעט א. מרק. המשיכו לבשל עד שהשמנת מתחילה לרתוח. וכבו את האש.

נעבור להכנת האורז: בסיר עמוק המיסו חמאה וטגנו בה קלות את האורז עד שיקבל גוון אחר וערבבו כל הזמן. הוסיפו את הציר בהדרגה אל האורז. חשוב שהאורז יהיה רטוב לאורך כל הבישול אך לא ספוג. כמו כן חשוב לערבב את האורז כל העת כדי שלא ידבק או ישרף. כאשר האורז מכפיל את נפחו הוסיפו מחצית מרוטב השמנת פנימה ורק לאחר מכן את המחצית השנייה. הקפידו שהאורז יהיה בעל מרקם עיסתי אף הזהרו לא להפוך אותו לדייסה.

ריזוטו מומלץ להגיש במידת עשייה אל דנטה, לכן לאחר 20 דקות בדקו אותו. אם הוא במידת העשייה הזו הסירו אותו מן האש והוסיפו לו את גבינת הפרמזן.


כדורי גבינה בציפוי

מאכל ממש כיפי ומגניב אשר יוסיף טעם לשולחנכם הם כדורי גבינה קראנצ'יים במיוחד ממולאים בגבינה. כך תכינו אותם. להכנת הכדורים נזדקק למספר גבינות: גבינת צ׳דר, גבינת פטה עיזים וגבינת גאודה. (כולן צריכות להיות מגוררות). ביצים, קמח תופח, כף חלב או מים, פלפל שחור, עלי נענע קצוצים, בצלים ירוקים קצוצים, שמן לטיגון עמוק וקורנפלור או קמח תופח לקמח בהם את הכדורים טרם מתחילים לטגן.

אופן ההכנה: בקערה גדולה הכניסו את כל הרכיבים יחד, כסו בניילון נצמד והניחו במקרר לשעה. לאחר מכן כדררו כדורים קטנים מתערובת הגבינות וקמחו אותם בעדינות. (וודאו שאין שאריות קמח על הכדורים). בסיר חממו את השמן והחלו לטגן את הכדורים עד שהם מזהיבים. הוציאו אותם על נייר סופג, המתינו כחמש דקות והם מוכנים לאכילה. את הכדורים תוכלו להגיש לצד יוגורט, רסק עגבניות עם מעט שמן זית מלח ופלפל, בליווי זיתים ועוד.

לסיכום, השולחן החלבי שלכם יכול להשתדרג בעזרת מאכלים חלביים פשוטים להכנה וטעימים, אשר יגרפו מחמאות מכל האורחים שלכם.