ארץ זבת חלב

שבועות 2020 יהיה חג אחר ברחבי הארץ. לאורך השנים נהגו בקיבוצים ובמושבים לקיים תהלוכות של טרקטורים מקושטים, להציג את תנובת הארץ, לערוך מופעים ופעילויות לילדים באווירה חקלאית של טבע, לשיר משירי ארץ ישראל ולהציג את התינוקות הבכורים שנולדו באותה שנה.

בימי בית המקדש היה נהוג לעלות לרגל לירושלים ולהביא ביכורים, והיום נוהגים בקיבוצים להציג את התוצרת המקומית ואת בכורי הילדים לקהל המבקרים החוגגים. זו גם הזדמנות נפלאה להראות לילדים עירוניים את החיים הקרובים יותר לטבע ולאדמה. בגנים ובבתי הספר נראו ילדים צועדים, ובידיהם טנא ובו פירות וירקות, פרחים וקישוטים. חג השבועות הוא חג של פריחה, צבע, טבע, בגדים לבנים ומאכלי חלב. 

חג הגבינות והחלב

נראה שיותר מכול, חג השבועות הוא החג הלבן, חג שבו הבגדים הלבנים והארוחות החלביות משתלבים יחדיו עם הפריחה ועיצוב הבית לקראת האירוח. בשנים עברו נהגנו לקנות לכבוד החג בגדים לבנים חגיגיים אותם לבשנו בארוחת החג החלבית. על שולחן החג העמוס בני משפחה וחברים נהוג היה להגיש פשטידות, פלטות של גבינות שונות, מאפי גבינה, סלטים וכמובן עוגות גבינה, וזו כבר חגיגה של טעמים. ישנם פירושים שונים למנהג אכילת מאכלים חלביים, אחד מהם הוא כי התורה משולה לחלב, וכיוון ששבועות הוא חג מתן תורה, אנו נוהגים לאכול מאכלי חלב. פירושים שונים מזכירים גם את החלב כמזון הראשון של התינוק, כמזון מהיר וקל הכנה. 

ומה נשתנה השנה?

שבועות 2020 יהיה ללא ספק חג אחר, פחות המוני, יותר משפחתי ומצומצם. השנה לא נטייל בין פסטיבלי יין וגבינות, לא נצא אל הטבע הפורח ולא נבקר בירידים. אך הוא יכול להיות לא פחות מרגש וחגיגי. אומנם סביב השולחן לא יהיו בני המשפחה המורחבת וחברים, אך השנה הזו תוכלו להכין את המטעמים השונים ביחד עם הילדים. תוכלו לספר להם על החג ועל משמעותו ולהתייעץ עימם אילו מנות אהובות עליהם תוכלו להכין יחדיו. מהמנה הראשונה ועד להכנת הקינוחים הנפלאים על טהרת החלב והשמנת. התלבשו כולכם בבגדים לבנים ופגשו את בני המשפחה והחברים על מסך המחשב בזום. 

הנה כמה הצעות למתכונים חלביים לחג

לזניה חלבית - אחד המאפים המזוהים ביותר עם חג השבועות, שהגיע מהמטבח האיטלקי. אפשר לשלב בתוכה ירקות מסוגים שונים, גבינות והיא הופכת למנה עשירה, קלילה ומפתה. היא מושלמת כמנה נהדרת לארוחה חגיגית לצד סלטים ושאר מאפים חלביים.

פיצה ביתית שכובשת את שולחן החג, כי מי לא אוהב פיצה? אין כמו מאפה עגול וצבעוני, המוגש למרכז השולחן, שבו ניתן לשלב שלל ירקות, גבינות ועשבי תיבול שהכנתם ממש בעצמכם. את הבצק ניתן להכין במהירות, ואחרי התפחה מתקבל בצק רך וקל ללישה. על הבצק מניחים את הרוטב העסיסי, מפזרים את הירקות והגבינות ומכניסים לתנור. התוצאה – פיצה רכה וטעימה, שמהווה תוספת מצוינת לארוחת החג, ומתקבלת בברכה על ידי הילדים שיכולים גם לסייע בהכנתה.

עוגת גבינה מושלמת לחג בכוסות אישיות – עוגת גבינה עם פירורים, גם יפה, גם חגיגית וגם קינוח מצוין לחג. כל מה שצריך להכנת הקינוח המושלם הוא שמנת מתוקה להקצפה, אבקת סוכר, פודינג וניל וגבינה לבנה. לשכבת הפירורים צריך ביסקוויטים של פתי בר וחמאה. את המרכיבים מכניסים לכוסות אישיות, מוסיפים מעל את הפירורים ומכניסים למקרר. בסיום הארוחה החגיגית, מול מסך המחשב ושאר בני המשפחה המורחבת, הצופים מבתיהם בשנה מיוחדת זו, מגישים את כוסות הקינוח האישי, ונהנים מסיום חגיגי של ארוחת החג למרות הכול.  

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? לחצו כאן