אך דווקא השנה הזו שהייתה שונה מכל שנה אחרת עקב אירועי הקורונה, תוכלו להפתיע את המשפחה עם מתכונים לשבועות בנוסח איטלקי. אנדיאמו!

מנה ראשונה – ארנצ'יני – כדורי ריזוטו בציפוי פריך

הארנ'ציני – שתרגומו החופשי הוא "תפוזונים" מגיע אלינו מסיציליה איטליה. המאכל עצמו נחשב מאד פופולרי, שכן הוא מורכב מכדורי אורז בעלי מילוי, עליהם יש ציפוי פריך ולסיום הם מוכנסים לשמן עמוק לטיגון. להכנת הארנ'ציני נזדקק לאורז עגול איטלקי, שמן זית, שיני שום קלופות, יין לבן, ציר ירקות או מרק עוף, חמאה, גבינת פיקורינו, גבינת בייבי מוצרלה, קמח, פירורי לחם, ביצה, מלח ושמן לטיגון.

אופן הכנתו של הארנצ'יני פשוט למדי, יש להכין את הריזוטו על ידי טיגון השום בשמן זית עם מעט מלח, להוסיף את האורז ולטגן קלות. לאחר מכן הוסיפו יין לבן וטגנו עד אידוי היין, כעת הוסיפו את ציר הירקות או מרק העוף. בשלו כ- 18 דקות. כאשר הריזוטו חם בתוך הסיר, הוסיפו לתוכו את החמאה וגבינת הפיקורינו, ערבבו היטב עד להטמעתם בריזוטו והניחו לתערובת להתקרר.

את כדורי הארנצ'יני מכינים כשהריזוטו קר, מגלגלים כדור בגודל קטן ולתוך כל כדור מכניסים כדור של בייבי מוצרלה. את הכדורים המוכנים יש לצפות קודם בקמח, אחר כך לטבול בביצה ורק אז לטבול בפירורי הלחם. כעת ניתן לטגן אותם עד שהם מקבלים גוון יפה וזהוב. חשוב להקפיד לא להכניס את כל הכדורים לטיגון בבת אחת אלא בקבוצות קטנות. 

מנה עיקרית - לזניה קלאסית של מאמא איטלקית עם תרד

לזניה היא אחד המאכלים המזוהים ביותר עם העם האיטלקי, הלזניה היא מנחמת, טעימה, נימוחה ותמיד יש חשק לביס נוסף ממנה. הנה מתכון ללזניה עם גבינות, עגבניות ותרד ממש כמו שהאיטלקיות מכינות. המצרכים הנדרשים להכנת הלזניה הם: דפי לזניה, גבינת פרמז'ן מגוררת, שמן זית, עלי תרד טריים, שיני שום קצוצות גס, חמאה, מלח ופלפל שחור גרוס, גבינת ריקוטה, גבינה בולגרית או גבינת פטה, עגבניות בשלות בינוניות ותימין.

אופן ההכנה של הלזניה החלומית הזו, מורכב מכמה שלבים: ראשית נכין את התרד ע"י המסה של חמאה בסיר גדול אליה נוסיף את השום. לאחר מכן הוסיפו את כל התרד ובשלו מספר דקות, כך שהתרד יאבד מנפחו אך ישאר בגוון ירוק כהה. תבלו עם מעט מלח ופלפל. עכשיו הניחו את התרד במסננת להגרת הנוזלים המיותרים. 

השלב הבא הוא הכנת רוטב העגבניות. את העגבניות יש לקלוף מקליפתן ולהוציא את כל הגרעינים והמיץ שלהן. כעת תבלו אותם עם שמן זית ותימין מלח ופלפל, והכניסו לתנור בחום של 190 מעלות לאפייה של רבע שעה. הוציאו אותן מן התנור והניחו להן להתקרר.

הכנת הגבינות מצריכה מכם רק לערבב אותן יחד ולתבל לפי טעמכם. ואת דפי הלזניה יש לבשל במים רותחים מספר דקות ולהוציאם לקערת מים עם קרח.

כעת כאשר כל שלבי ההכנה מאחורינו, נוכל להתחיל ולהרכיב את הלזניה הנפלאה הזו. הניחו שכבה ראשונה של דפי לזניה בתוך תבנית משומנת עם מעט שמן זית, הניחו את כל התרד בשכבה אחידה ומעליו הניחו עוד דפי לזניה. מעל העלים הללו הניחו את הגבינות בשכבה אחידה ומעליהן הניחו את העגבניות בשכבה עבה ויפה. הניחו שוב שכבת דפי לזניה. כעת הוסיפו מעל שכבת הדפים הזו את גבינת הפרמזן המגוררת, כסו עם נייר כסף והכניסו לתנור לאפייה לעשרים דקות בחום של 190 מעלות. אחר כך הסירו את נייר הכסף והמשיכו לאפות עוד עשר דקות. והנה לפניכם לזניה ממש כמו באיטליה. 

קינוח - פנקוטה- פודינג על בסיס ג׳לטין עם שמנת וסוכר

אחד הקינוחים הטעימים ביותר שיש הוא הפנקוטה, לטעמה העדין מחמיאים תותים ופירות יער חמצמצים. לפניכם מתכון נהדר להכנת קינוח איטלקי מסכם לארוחה איטלקית נפלאה. המצרכים הנדרשים לפנקוטה הם: מכל שמנת מתוקה, כוס חלב, אבקת ג’לטין, סוכר ושוקולד לבן קצוץ. ולהכנת רוטב התותים תדרשו בתותים שטופים ומיובשים, סוכר, מיץ לימון טרי וקוואנטרו או כל ליקר אחר.

 אופן ההכנה נחלק לשניים: רוטב התותים והפנקוטה. נתחיל מרוטב התותים: יש לרסק את התותים יחד עם שאר המרכיבים במעבד מזון ולהניח בקירור.

כדי להכין את הפנקוטה יש לערב שמנת עם חלב וג'לטין בסיר, ולהניח להתגבשות הג'לטין במשך רבע שעה. אחר כך יש להוסיף סוכר ולחמם את התערובת. כדי לוודא שהסוכר והג’לטין נמסים יש לבחוש את התערובת היטב. לאחר מכן, הוסיפו את השוקולד יחד עם רוטב התותים והמשיכו לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. כעת צקו את התערובת לתבנית שקעים עשויה סיליקון וקררו למשך הלילה. כדי להגיש את הפנקוטה הפכו את התבנית, חלצו ממנה פנקוטה והגישו עם רוטב תותים לצד תותים טריים.