פאי שוקולד ואגוזים כשר לפסח | השף הלבן

פאי שוקולד ואגוזים כשר לפסח

קינוח עשיר ומפנק ללא אפייה. קלתית מפירורי עוגיות מצה עשירה ("ביסקוויטים" של פסח), פקאן סיני, חמאה ושוקולד ממולאת בקרם קצפת ויולו.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פאי שוקולד ואגוזים כשר לפסח
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל8:
לקלתית:
  • 100 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • 75 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ גס
  • 150 גרם עוגיות מצה עשירה טחונות או מרוסקות לפירורים
  • 40 גרם פקאנים סיניים טחונים לפירורים בינוניים
למלית:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג (וניל או שוקולד)
  • 2 גביעים "יולו" שוקולד חלב
  • 20-16 חצאים יפים של פקאן סיני לעיטור
גודל תבנית: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    ממיסים את החמאה עם השוקולד בסיר בינוני מעל להבה נמוכה. מוסיפים פירורי עוגיות ופקאנים טחונים, ומערבבים לתערובת אחידה. מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית ולדפנות של תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ (היעזרו בכוס גלילית להידוק הפירורים). מכניסים למקפיא עד לסיום הכנת המלית.

  • 02.

    מקציפים את השמנת עם הסוכר ועם תמצית הווניל לקצפת יציבה. מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים היטב. מוסיפים את תכולת גביעי היולו, וממשיכים להקציף רק עד שהקרם אחיד.

  • 03.

    מורחים את הקרם בקלתית. מכסים בפעמון עוגה, ומקררים במשך לילה לפחות. לפני ההגשה מסדרים את חצאי הפקאנים על המלית.

הכנת? כאן מדרגים
(1)