נתחיל מהבסיס

לפני הכל נפתח כמובן במתכון הקלאסי - בלינצ'ס גבינה מתוקה. תענוג לאכול אותם בארוחת הבוקר, בלוויית שמנת חמוצה עבורכם או ממרח שוקולד לילדים. לבלילה ערבבו חלב, חמש ביצים, חצי כוס שמן, קמח ושמן לטיגון עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. חממו במחבת שמן וצקו כף מהבלילה כך שתיווצר שכבה דקה יחסית. טגנו משני צדדיו. כעת למלית הגבינה המתוקה- הקציפו שמנת מתוקה עם סוכר וגביע גבינה לבנה. הוסיפו מעדן וניל חלבי לקבלת טעם וניל. צקו כף מהמלית בתוך הבלינצ'ס וגלגלו. והרי בלינצ'ס קלאסיים שהילדים יאהבו בוודאות. 

גרסה כשרה לפסח

חג הפסח קרב ובא ואיתו גם המתכון הזה- בלינצ'ס במילוי תפוחי אדמה ופטריות כשר לפסח. כך גם בימים שבהם אסור לאכול חמץ, עדיין תוכלו ליהנות מהמעדן הזה. כך תכינו אותם - בשלו תפוחי אדמה עד שהם נעשים רכים. במחבת טגנו בצל חתוך לקוביות ופרוסות פטריות טריות. מעכו את תפוחי האדמה לפירה והוסיפו את הבצל והפטריות. תבלו את התערובת במלח ופלפל לפי הטעם. את הבלינצ'ס נכין ממצות- הכניסו אותן לכלי עם מים עד שהמצות מתרככות. חלקו את המצה לשניים. בקצה של כל חלק צקו כף מהמלית. כעת יש לטבול את הבלינצ'ס בביצה טרופה ולטגן במחבת עד להזהבה. נהדר לארוחת צוהריים או ערב. 

חביתית זהב

המתכון הבא הוא לחביתית מתוקה בניחוח הדרים מסחרר. כך תצליחו לשכנע את הילדים לצרוך ויטמין סי. ערבבו בקערה גדולה כוס מיץ תפוזים טרי עם כוס קמח לבן. הוסיפו מעט שמן, סירופ מייפל, גרידת תפוז וביצה. במחבת משומנת טגנו שכבה דקה מהבלילה ליצירת עלי חביתית. למלית ערבבו יחד גבינה לבנה, אינסטנט פודינג וניל, סירופ מייפל, סוכר ומיץ תפוזים. מלאו את החביתית במלית וקפלו. הנאה צרופה מובטחת.

ירקות וגבינות

גם את הבלינצ'ס המלוח אפשר למלא בירקות וגבינות ממש כמו במתכון העשיר הזה- בלינצ'ס ממולא בתירס, גבינה בולגרית ורוטב בשמל. ערבבו בעדינות במיקסר שתי ביצים עם קמח וחלב עד שאין גושים בבלילה, במידת הצורך אפשר גם לסנן את התערובת. צננו למשך רבע שעה. צקו שכבה דקה במחבת חמה וטגנו עד להזהבה משני הצדדים.

 להכנת המלית טגנו בחמאה בצל קצוץ דק עם תירס וקמח. הוסיפו מלח, פלפל ונגיעה של אגוז מוסקט. מורידים את המחבת מהאש, ומפזרים בתוך התערובת גבינה בולגרית או כל גבינה מלוחה אחרת שאתם אוהבים. מניחים שתי כפיות מהמלית במרכז ומקפלים. וכעת לרוטב- יש להמיס חמאה בסיר ולהוסיף קמח. מוסיפים בהדרגה חלב ומתבלים עד שנוצרת בלילה סמיכה. יוצקים את הרוטב עליהם ומעל מפזרים פרמזן קולקשן. לסיום, מכניסים הכל לתנור לרבע שעה. 

עוגת בלינצ'ס

תאמינו או לא אבל אפשר להכין אפילו עוגה! זו עוגת שכבות שכולה עשויה מארבעה מרכיבים בלבד: שוקולד מריר, שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה קולקשן ועלי בלינצ'ס מוכנים. הרכיבו עם הילדים את שכבות העוגה לפעילות קולינרית מהנה. כדי להכין את העוגה תחילה יש להמיס שוקולד ולאחד אותו עם גבינת מסקרפונה קולקשן. כעת מרכיבים את העוגה. הניחו עלה בלינצ'ס ועליו שכבה דקה של המלית. המשיכו לערום כך את השכבות עד השכבה האחרונה. במיקרוגל יש להמיס שוקולד מריר עם שמנת מתוקה. את ציפוי השוקולד שפכו על העוגה. בהחלט עוגה ששווה לצלם.

גבינת חמד ונגיעות דבש

המתכון הזה הוא פשוט מאין כמוהו, אך מדהים בטעמיו. ערבבו בקערה גדולה חמאה, כפית סוכר, שלוש ביצים,  חמש מאות מ"ל חלב וקורט מלח. הוסיפו קמח מנופה בהדרגה, והמשיכו לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. במחבת משומנת בחמאה יוצקים שכבה דקה מהבלילה, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה של הבלינצ'ס. למילוי יש לפורר גבינת חמד ולערבב עם שתי כפות סוכר ונגיעה של תמצית וניל. צקו כמות גדולה של מלית במרכז  וגלגלו. לפני ההגשה זלפו מעט דבש מעל. בתאבון.