רביולי במילוי בטטה ברוטב מרווה – מתכון לרביולי | השף הלבן

רביולי במילוי בטטה ברוטב מרווה 

רביולי מענג וטעים במיוחד

מאת: עורך השף הלבן
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
רביולי במילוי בטטה ברוטב מרווה 
המרכיבים ל6:
לבצק הרביולי:
  • ½ 1 כוסות (180 גרם) קמח
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • ½ 1 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח
למילוי:
  • 4 בטטות קטנות קלופות וחתוכות לרבעים
  • 20 גרם חמאה
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל
להברשה:
  • 1 ביצה טרופה
לרוטב:
  • צרור מרווה טרייה קצוצה
  • 20 גרם חמאה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • ½ כפית אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
  • 01.

    לבצק הרביולי: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת כדור בצק שאינו דביק (במידה והבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח, במידה והבצק קשה מוסיפים מעט שמן זית). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

  • 02.

    למילוי: בסיר בינוני עם מים מרתיחים את הבטטות עד שמתרככות לגמרי. מועכים את הבטטות בעזרת ממחה ידני, מוסיפים חמאה ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למקרר עד לשימוש.

  • 03.

    מקמחים את הבצק ומרדדים לבצק דק מאוד. קורצים בעזרת כוס כ-20 עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ. בחצי מכמות העיגולים מניחים כף גדושה מהמילוי. מורחים ביצה טרופה בשולי הבצק, מניחים עיגול נוסף מעל ומהדקים.

  • 04.

    מרתיחים סיר עם שני ליטר מים. מוסיפים כפית מלח ומבשלים את הרביולי כ-3-2 דקות או עד שהם צפים על פני המים. מסננים ושוטפים קלות במים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    לרוטב: במחבת גדולה ממיסים את החמאה ומטגנים מעט את המרווה. מוסיפים אגוז מוסקט ושמנת צמחית, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. להגשה: מניחים רביולי בצלחת ויוצקים מעל מהרוטב. מגישים חם.

הידעת?

ניתן לפורר לתערובת ½ חבילה (250 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן.

הכנת? כאן מדרגים
(499)