מתכון קציצות תפוחי אדמה ובטטה עם בקר ופטריות | השף הלבן

קציצות תפוחי אדמה ובטטה עם בקר ופטריות

קציצות תפוחי אדמה ובטטה עם בקר ופטריות, מנה ראשונה כובשת ומרשימה.

מאת: אולגה אלימלך
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
קציצות תפוחי אדמה ובטטה עם בקר ופטריות
המרכיבים ל4 מנות:
  • 1 בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות
  • 6 פטריות בינוניות קצוצות
  • מלח
  • עלים מחצי ענף בינוני של תימין קצוצים
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בטטה בינונית
  • 1 כף צנובר
  • 200 גרם בשר בקר טחון טרי
  • פלפל שחור
  • 2 ביצים טרופות
  • 2 כפות פרורי לחם
  • 1/2 כפית קמח
  • 1/3 כוס פטרוזיליה
  • שמן לטיגון
  • חצי חופן עירית קצוצה דק
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים מחבת טפלון וקולים את הצנובר ללא שומן לדקה מעל חום בינוני, מוציאים מהמחבת ומצננים על צלחת.

  • 02.

    מחממים במחבת קטנה כף שמן זית ומאדים את הבצל כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים את הפטריות , קורט מלח והתימין. צולים כ-2 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה עם הקליפה עד לריכוך. מצננים, קולפים ומועכים היטב עם מזלג.

  • 05.

    מערבבים לעיסה אחידה את תפוחי האדמה, הבטטה, חצי כפית קמח, הבשר, 2 קורט מלח, מעט פלפל שחור, 2 ביצים, 2 כפות פרורי לחם , פטרוזיליה והצנובר הקלוי

  • 06.

    מעל חום בינוי מחממים שמן בגובה חצי ס"מ וצולים את הקציצות מ-2 הצדדים עד לקבלת צבע שחום .

  • 07.

    מגישים חם עם קישוט של עירית קצוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(176)