מתכון קציצות לגריל עם טחינה, צנובר ונענע | השף הלבן

קציצות לגריל עם טחינה, צנובר ונענע

מושלם למסיבת גן בצהריים

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
קציצות לגריל עם טחינה, צנובר ונענע
המרכיבים למגש בינוני:
  • 1 ק"ג בקר טרי טחון "אדום אדום"
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק מאוד
  • 1 כף גדושה צנוברים קלויים
  • 1 כפית טחינה גולמית
  • 1/2 כפית זרעי כמון כתושים במכתש
  • 1/2 כוס פטרוזיליה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כף גדושה עלי נענע קצוצים
  • 1 כף גדושה קטשופ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
הוראות הכנה:
  • 01.

    מעבירים את הבשר הטרי אל קערה ומתבלים ב-2 קורט פלפל שחור גרוס, הבצל הקצוץ, הצנוברים, חצי כפית זרעי הכמון, הטחינה הגולמית, השום, הפטרוזיליה, כף קטשופ גדושה, 2 כף שמן זית ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 02.

    מכינים מראש מגש בינוני מרופד בנייר אפייה, עליו נניח את הקציצות.

  • 03.

    מרטיבים קלות את הידיים.

  • 04.

    מגלגלים מתערובת הבשר כדורים בינוניים. יש לדחוס את הבשר מעט בזמן הגלגול. פוחסים לעובי ס"מ וחצי ומהדקים את השוליים.

  • 05.

    מסדרים את הקציצות במקביל מעל נייר האפייה, במידת הצורך ניתן להניח מעל הקציצות נייר אפיה ולסדר שכבה נוספת.

  • 06.

    משאירים במקרר לשעה עבור ספיחת טעמים.

  • 07.

    צולים מעל הגריל החם על רשת משומנת ונקייה.

  • 08.

    לקראת סיום הצלייה מפזרים מעט מלח גס מעל הקציצות להשלמת הטעם. מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(273)