קיש תרד – לא תאמינו כמה הוא טעים וקל להכנה | השף הלבן

קיש תרד

קיש תרד טעים, קל להכנה, מתאים כמנה ראשונה או כארוחה עם תוספת סלט.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
קיש תרד
המרכיבים ל4:
לבצק פריך:
  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם חמאת קרה מאוד
  • מעט מלח
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מים קרים
למלית:
  • 3 חבילות (1 ק"ג) תרד שטוף היטב
  • 2 ביצים
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38%
  • מלח
  • אגוז מוסקט
  • 1/2 חבילה (250 גר') גבינת כנען 5%
  • פלפל
הוראות הכנה:
  • 01.

    לחמם תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    לערבב במעבד מזון את הקמח והחמאה, עד לקבלת תערובת פרורית. להוסיף את הביצה ולערבל שוב (2-3 סיבובים). להוסיף מלח ומים, עד שהבצק נאסף לכדור.

  • 03.

    לעטוף את הבצק בשקית, להשטיח אותו ולקרר למשך שעתיים עד 24 שעות.

  • 04.

    לשמן בחמאה תבנית לפאי (מתפרקת).

  • 05.

    לרדד את הבצק, ללפף אותו על גבי המערוך ולפרוס אותו על התבנית.

  • 06.

    לרפד את התבנית עם הבצק, תוך הקפדה על הפינות, ולחתוך שוליים מיותרים.

  • 07.

    לדקור את הבצק עם מזלג ארבע פעמים ולהקפיא למשך עשר דקות.

  • 08.

    לחלוט את התרד במים רותחים למשך דקה אחת, עד שהוא מתכהה.לשטוף במים קרים, לסנן, לקצוץ גס ולסחוט שוב את עודפי המים בעזרת הידיים.

  • 09.

    להכנת המלית, יש לערבב את שתי הביצים עם השמנת, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.

  • 10.

    להניח מעל הבצק את התרד החלוט ומעליו את מלית השמנת. לפורר מעל את גושים גדולים של גבינת כנען.

  • 11.

    לאפות בתנור, שחומם מראש, למשך כ- 40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(178)