• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • לחמים לחמניות ומאפים
  • פשטידות וקיש
  • קיש בטטה
ספריית-השף
  • קיש בטטה
  • קיש בטטה מתוק מלוח
  • קיש אינסייד אאוט עם בצק בטטה – קיש מעולה ללא גלוטן 
  • קיש בטטה ורוקפור

קיש בטטה

מתכון קיש בטטה שיגרום לכם לפינוק חסר תקדים, עונג בבטן ונחמה טובה.

מאת: דודי אוסדון \ מקור מתכון : דודי אוסדון
דרג:
קיש בטטה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי
כמות מנות: 12-14 מנות בתבנית קיש\ריג
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 300 גרם קמח
  • כפית מלח
  • ביצה+חלמון
  • כף חלב
  • למלית
  • 2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי סנטימטר
  • 30 גרם חמאה
  • בצל אחד גדול פרוס לפרוסות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לרויאל
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • 100 גרם שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 15 גרם קמח לבן
  • 4-5 ענפי טימין

איך מכינים:

1. בצק פריך מלוח: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, קמח ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים את הביצה ,החלמון והחלב וממשיכים לעבד רק עד שמתחיל להיווצר בצק.
3. משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בנילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר.
4. לאחר שהבצק התקרר מרדדים לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ ומרפדים תבנית קיש או רינג בקוטר זהה. מחוררים את תחתית הבצק ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
5. מלית בטטות: בסיר גדול מבשלים את פרוסות הבטטה כעשרים דקות ברתיחה.
6. לאחר שהבטטות בושלו, מסננים מהמים ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. מתבלים את הבטטות במלח ופלפל לפי הטעם.
7. במחבת נפרדת ממיסים את החמאה ומקפיצים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף מעט. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן יחד עוד כדקה. מורידים מהאש ומצננים.
8. רויאל: בקערה בינונית טורפים יחד שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, וקמח לבן לתערובת אחידה
9. מחממים תנור ל170 מעלות.
10. על הבצק שהקפאנו מניחים את תערובת הבצל והשום בשכבה דקה. עליהם מסדרים עיגולי בטטה בצפיפות. מעל הבטטות מוזגים בעדינות את הרויאל עד ל3/4 גובה הדפנות, ומעל מפזרים טימין בצורה אחידה.
11. אופים את הקיש 35-45 דק', או עד שהמלית זהובה והבצק אפוי בשוליים ובתחתית.
12. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.
אני אוהב להגיש את זה עם איזה סלט גדול של חסה או כרוב ליד, יוצא מדהים.




שאלות ותשובות:

  • -+ מתאים להקפאה?
    לא.
  • -+ מתאים להכנה מראש?
    כן.
  • -+ אפשר להפוך לפרווה?
    לא.
  • -+ אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין?
    כן.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • קיש בטטה
  • קיש בטטה מתוק מלוח
  • קיש אינסייד אאוט עם בצק בטטה – קיש מעולה ללא גלוטן 
  • קיש בטטה ורוקפור
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו